Fudbaleri našeg Željezničara, predvođeni Slavkom Petrovićem, su u posljednjih 14 utakmica doživjeli samo jedan poraz, uz devet pobjeda i četiri remija. To je odličan niz koji je vratio vjeru navijača u ekipu i nema sumnje da ćemo u nastavak sezone ući još jedinstveniji i jači, kako bi Željo bio tamo gdje mu je i mjesto, u samom vrhu bh. fudbala. 

Posebno upečatljiva bila je pobjeda u Mostaru gdje su Plavi, nošeni pjesmom najvjernijih navijača na stadionu Pod Bijelim Brijegom, iznenadili aktuelnog prvaka BiH, Zrinjski sa 0:4. Na krilima te pobjede dočekujemo Čelik i nadamo se da bi novim trijumfom ovjerili tri boda osvojena proteklog vikenda.

FK Željezničar je dva puta osvajanje svojih titula (2001. i 2002. godine) proslavljao nakon utakmica protiv Čelika u zadnjem kolu prvenstva. Ovaj put Čelik u Dolinu ćupova stiže u posljednjem kolu jesenjeg dijela šampionata, a bodovi su prijeko potrebni, kako bi ekipa u vrhu tabele dočekala drugi dio sezone.  Nikada to nisu bile lagane utakmice pa neće biti ni ova, bez obzira što je Čelik u krizi.

Ono što je sigurno da će Željo i i ovaj put na Grbavici imati snažnu podršku sa tribina i da ćemo svi zajedno dati sve od sebe da pobjedom okončamo ovaj dio sezone.

Mi smo Željini, Željo je naš!