Ekipa Željezničara okončala je dvanaestodnevne pripreme u turskom Beleku, te je danas u poslijepodnevnim satima stigla u Sarajevo gdje će trenirati u narednim danima.

Željezničar je sa pripremama za narednu polusezonu krenuo 15. januara ove godine. Plavi su nekoliko dana radili u Sarajevu, a potom boravili 12 dana u Međugorju gdje su odigrali tri pripremne utakmice. Savladali su Rudeš (2:1), remizirali sa Širokim Brijegom (1:1) i ubilježili poraz od Veleža (2:1). Žestok ritam Željo je nastavio i u Turskoj gdje su naporno radili od 31. januara do jučer. Plavi su imali četiri teške provjere, poraz od Olimpije (6:3), remije sa Akhmatom (2:2) i Proleterom (1:1), te na kraju poraz od Zorye (4:0).

Ekipa s Grbavice stigla je danas u glavni grad naše države gdje će trenirati narednih nekoliko dana, a potom u subotu u okviru generalne probe za nastavak odmjeriti snage sa Zrinjskim. Susret će se igrati u Međugorju.

Premijer liga BiH nastavlja se 22. februara kada Željo gostuje u Bijeljini kod Radnika. Sedam dana poslije Plave će dočekati Zvijezda 09, a prvu domaću utakmicu u ovoj godini Željo će odigrati 8. marta protiv Tuzle City. U međuvremenu, 4. marta, na rasporedu je susret 1/4 finala Kupa BiH protiv Borca u Banjaluci.