Željezničar će u okviru 11. kola m:tel Premijer lige BiH odmjeriti snage s domaćim Olimpikom, a tim povodom obratio se šef struke, Amar Osim.

– Imali smo opet 12 dana pauze koja nam je dobro došla u nekim stvarima, a nije dobro došla zbog ritma. Malo smo se skupili kada je igrački kadar u pitanju, malo trenirali, trenirali na terenu koji je približniji onome koji nas očekuje protiv Olimpika. Imat ćemo više igrača na raspolaganju nego u zadnjoj utakmici koju smo igrali protiv Tuzle City prije 11,12 dana. S te strane je dobro, s druge strane smo opet 12 dana bez utakmice što uvijek nosi nekakvu neizvjesnost oko toga kako će ekipa izgledati. Znamo da je protivnik u teškoj situaciji, znamo način kako igraju pogotovo na svom terenu, ali isto tako znamo da smo mi u principu ti koji će se više pitati. Kada kažem u principu mislim na činjenicu da ćemo morati neke stvari poduzeti da bi bila takva situacija da se mi više pitamo. Hoćemo li to biti u stanju ja se nadam da hoćemo, znamo kakav je značaj, znamo šta nam ta utakmica nosi pred seriju teških nadolazećih utakmica u idućih nekoliko sedmica. Ja sam optimista, ali to ne mora ništa značiti za konačni ishod utakmice, istakao je Amar Osim.

Utakmica između Olimpika i Željezničara igra se u subotu s početkom od 15 sati uz direktan prenos na kanalima Moja TV i MojaWebTV.