Željezničar će u okviru 19. kola WWin Lige BiH dočekati Zrinjski, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Bruno Akrapović i prvotimac, Andrija Drljo.

Bruno Akrapović:

– Imali smo kratko vrijeme da se upoznamo. Imali smo dobre pripreme, podizali smo se iz utakmice u utakmicu, trebala je ekipa da upozna mene, ja ekipu. Imamo nekih novih igrača. Spremni smo za utakmicu. Neki igrači će nam nedostajati, neki zbog registracije, neki zbog kartona. Nije baš idealna situacija, ali to što imamo istrčaće na teren sa ubjeđenjem da možemo dobiti utakmicu. Znamo sve o protivniku, sve dobre strane, kojih je mnogo, a isto tako i one koje bismo mogli iskoristiti za našu korist i pokušaćemo u tom segmentu da damo najbolje i ostvarimo rezultat.

– Sigurno da raspored nije takav da čovjek može realno da gleda na osvojene bodove. Vidite i sami i kroz intervju sa igračem sa moje desne strane koliko je tu negativnosti i nepouzdanja u samog sebe. Ako tu sjedim i priznam da je neka ekipa najbolja u državi, to govori koliko samopouzdanja mi treba da dignemo. Nikada nikome ne mogu da priznam da je bolji, ako to ne pokaže na terenu. Ta utakmica je sutra i sutra mogu pokazati da su bolji. Ako to pokažu čestitaćemo im, a mi ćemo napraviti nešto ako možemo da izgledamo bolji. Sve je u našim rukama. Nezavidan start, ja ga prihvatam takav kakav je. Čak mi je i draže da je tako, da odmjerimo snage odmah na početku. Imamo igrače koji su se aklimatizirali na zahtjeve koje tražim. Momci su skoncentrisani, to me raduje. Na nama je da zapalimo stadion. Imaćemo podršku navijača. Nema lake utakmice, ali nema ni podcijenjivanja nikoga. 

– Igrači su prihvatili stil igre koji želim, da se nametnemo protivniku. U kratkom vremenu su upili što želimo mi kao stručni štab. Izgledalo je to dobro. Neki rezultati koji nisu bili pozitivni na početku, ja sam bio uvjeren da to funkcionira, jer smo stvarali šanse. Svaka utakmica donosi nešto novo. Svaki protivnik treba da se prilagodi nama. Mi se prilagođavamo donekle, ali nikada ne želim da igram čitavu utakmicu onako kako protivnik želi, već želim da nametnem svoj stil.

– Igrači su upoznati da možemo u toku utakmice promijeniti na 4-3-3, 4-4-2. To sa inteligentnim igračima nije problem i mislim da kada igrači dođu u prvu ligu treba da to imaju u “malom prstu”. Sve je stvar da li igrači mogu da odgovore na to. Ako mogu, onda u 4-3-3 možemo promijeniti nakon 10 minuta, ako vidimo da je bolje.

Andrija Drljo:

– Očekujemo dobru utakmicu. Znamo ko je Zrinjski. Očekujem napetu utakmicu. Radili smo dobro, nadam se da će se to isplatiti i da rezultat neće izostati. Moguće je zaboraviti prošlu polusezonu. Na nama je da što manje pričamo, a da što više pokažemo na terenu.

Utakmica se igra u subotu s početkom od 16:00 sati. Prodaja ulaznica vrši se danas do 17:30 sati u Shopu, a na dan utakmice počinje od 9:00 sati.