Fudbaleri Željezničara su u okviru 29. kola Premijer lige BiH savladali GOŠK sa 2:1.

U petoj minuti velika šansa za Plave. Boljević je sjajno prošao, dodao do Amoaha koji šutira, ali Vasilj brani. Domaći su poveli u šestoj minuti. Nakon kornera lopta se odbija do Skorupa koji volej udarcem trese našu mrežu. Nakon ubačaja Mahmića u 12. minuti Krpić glavom šutira pored gola.

U 20. minuti Hiroš iskosa šutira, lopta pogađa spoljni dio mreže. Željo je poravnao u 21. minuti. Amoah je ubacio za Krpića koji rutinski pogađa gol GOŠK-a za 1:1. Sjajna šansa za Plave u 36. minuti. Odlična kombinacija, a u završnici Hiroš šutira malo preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:1.

U 47. minuti Željo dolazi do prednosti. Boljević je ubacio sa lijeve strane, Amoah prihvatio loptu, šutirao, Vasilj odbranio, a Al Jaber odbijenu loptu šalje u mrežu.

Nakon kornera Boljevića iz 73. minute Mahmić dobro skače, ali lopta pogađa prečku. Ovčina dobra ubacuje sa strane u 75. minuti, potom Boljević šutira iz voleja, Vasilj brani. Udarac Ikića iz 93. minute sigurno hvata Muftić.

Željezničar: Muftić – Ovčina, Cavnić, Cocalić, Mahmić – AlJaber, Radovac – Amoah, Hiroš, Boljević – Krpić. Još su igrali: Selimović, Drina, Haračić

Narednu utakmicu Željezničar igra u petak protiv Tuzle City. Utakmica na Grbavici počinje u 16:00 sati.