Željezničar će u okviru 26. kola WWIN Lige BiH dočekati Sarajevo, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Bruno Akrapović i kapiten, Sulejman Krpić.

Bruno Akrapović:

– Neću vam ništa otkriti o formaciji, bilo bi prejeftino. Šalu na stranu, uvijek sam govorio i igračima i vama da svaki sistem ima svoje prednosti i mane. Uvijek pričamo detaljno o tome. Pričamo o protivniku koji je također promijenio sistem. Nećemo se prilagođavati protivniku, igrat ćemo sistem koji nama odgovara. Što se tiče povrijeđenih igrača, nama je uvijek falio neko, tako da znam kako je kad ispadne neko iz prvih 11. Sigurno da njima neće biti lako zbog Đuričkovića, a mi ćemo tražiti svoju šansu.

– Malo je vremena prošlo od prošlog derbija, ali čini se kao godina. Bilo je dosta stvari od tad. Sarajevo je i napustilo jednu utakmicu, promijenilo sistem. Imali smo i mi svojih dešavanja, pogotovo prije i poslije utakmice sa Veležom. Mi imamo kvalitet, to sam uvijek govorio, samo nijanse odlučuju, u svim pogledima. Tranzicija će biti odlučujuća na derbiju, ko sa više želje ispuni te zadatke taj će imati plus za vrijeme utakmice. Na nama je da atmosferu vratimo navijačima, kao i na svakoj utakmici kući. Uvijek smo dali 100% od sebe. Očekujem od igrača da taj impuls prenesu na navijače i da se protivnički uopšte ne čuju.

Sulejman Krpić:

– Mislim da smo mi pokazali u zadnjoj utakmici kako trebamo izaći. Da svaki igrač ide 100% i očekujem od sviju koji izađu da daju maksimum. Nama će tri boda vrijediti kao šest. Utakmica će biti teška, protivnik je težak, ali igramo pred svojom publikom i očekujem tri boda. Jučer sam rekao igračima da već počnu razmišljati o utakmici, očekujem od njih da daju sto posto. Ne znam ko će igrati, tu je šef da odluči.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom od 20:00 sati uz direktan prenos na Areni Sport.