Više od 60 posto delegata u Skupštini FK Željezničar podnijelo je ostavke nakon poziva UNFKŽ. S obzirom na to da se zbog ove činjenice u narednom periodu više ne mogu donositi punopravne odluke kako je to propisano u članu 36. stav 1. statuta Kluba, vanredna sjednica Skupštine FK Željezničar bit će održana online, u srijedu 30. juna.

Na sjednici bi trebala biti donesena Odluka o raspuštanju trenutnog saziva Skupštine FK Željezničar te imenovanje Komisije za izbor novih delegata kako je to i propisano statutom kao najvišim pravnim aktom Kluba.

Kako bi se procesi unutar Kluba što prije odblokirali i kako bi se krenulo naprijed, pozivaju se svi delegati da shodno svojim obavezama iz člana 32. statuta Kluba prisustvuju vanrednoj online sjednici, uključujući i delegate koji su do sada podnijeli ostavke, a sve kako bi se ostavke na samoj sjednici i formalno pravno usvojile.

Slijedom ovih dešavanja, uskoro će biti objavljen i Javni poziv za izbor novih delegata skupštine FK Željezničar. Ovim putem, pozivaju se svi navijači, prijatelji i sponzori Kluba da prate zvaničnu web stranicu i da prijavom na Javni poziv daju novu snagu kako bi Klub krenuo naprijed.

Mi smo Željini, Željo je naš!