Udruženje navijača FK Željezničar proteklih dana organizovalo je akciju “Željini navijači – sponzor najjači”, a akcija je uspješno završena, te su tako navijači postali generalni sponzor Kluba.

“Završena je još jedna akcija u nizu koja je prije svega za cilj imala pomoć našem klubu. Zvanično smo postali generalni sponzor svoga kluba sa par hiljada više u odnosu na sponzora čije je ime trebalo biti na prednjoj strani dresa.

Za petnaestak dana smo skupili ogromnu cifru, prema podacima s kojima trenutno raspolažemo to je 157968 KM, mada je ona i veća. Tačnu cifru ćemo objaviti u narednim danima dok dobijemo konačan presjek od svih telekom operatera koji su bili dio akcije. Ovdje se želimo zahvaliti svima koji su uzeli učešće u akciji i shvatili potrebu za istom.

Iako smo tek upolovili prvobitnu cifru koju smo željeli dostići (da platimo duplo više od sponzora koji trenutno plaća), to sada nije važno, jer cilj kojem smo težili je ostvaren! Sa ovim unikatnim potezom, definitivno ”zlatnim slovima” ispisujemo stranice fudbalske i navijačke historije.

U 2022. godini, Manijaci su direktno kroz tri akcije koje su organizovali, u klub donijeli više od pola miliona KM. Ovo je sasvim dovoljno da i ona manjina koja je sumnjala u naše namjere okrene novi list i da budemo još jači. Kako da ti kažem koliko mi značiš!”, stoji u objavi Udruženja navijača FK Željezničar.