Fudbalski klub Željezničar u nedjelju proslavlja svoj 96. rođendan. Iza nas su godine ponosa i slave najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog kluba koji vas ovom prilikom sve poziva na rođendansko slavlje na Grbavici koje počinje u nedjelju u 19:30 sati.

17. septembra davne 1921. godine Željo je odigrao svoju prvu utakmicu. Bilo je to protiv SAŠK Napretka, koji je tada slovio za jedan od najboljih klubova na teritoriju BiH. Ideja o osnivanju kluba stigla je od radničke klase, željezničkih radnika Dimitrija Dimitrijevića, Stjepana Katalinića i Ludviga Leplea, koji su formirali inicijativni odbor, a nedugo zatim i prvu Upravu kluba.

Baš kao i danas, kada navijači učestvuju u gradnji tribina, i 1921. godine, složno uz slogan “mi smo Željini, Željo je naš” radnici željeznica su kupili lopte, prvu sportsku opremu, a djevojke igrača su na majicama izvezle lokomotivu – prvi grb kluba.

Historija sarajevskog, bosanskohercegovačkog i jugoslovenskog velikana je velika i bogata i na temeljima te povijesti FK Željezničar danas gradi svoju svijetlu, evropsku budućnost.

Od Dimitrija Dimitrijevića, Joška Domorockog, preko Josipa Katalinskog, Miše Smajlovića, Josipa Bukala, Ivice Osima pa do Anela Šabanadžovića, Vedrana Kjosevskog, Kemala Osmankovića, Amira Velića, Admira Adžema! Upravo ovi posljednji trebaju vašu podršku i pozivaju vas da uveličate 96. rođendan Kluba. Željo slavi rođendan u nedjelju u 19:30 sati na susretu sa Krupom! Dolaziš li?