Željezničar je u svojoj skoro stoljetnoj historiji odigrao na stotine utakmica, a na današnji dan je igrao četiri zvanična susreta.

Prvu utakmicu u historiji na današnji dan Željo je odigrao 1962. godine u okviru Druge savezne lige – Zapad u Varaždinu protiv Varteksa. Plavi su slavili sa 1:0, a sezonu su završili na prvom mjestu i plasirali su u Prve saveznu ligu Jugoslavije. U ovoj sezoni su za naš tim igrali: Vasilije Radović, Fahrudin Fazlagić, Vjekoslav Krajnc, Kasim Kokot, Sulejman Kulović, Mahmud Kapidžić, Šefik Azabagić, Mirko Gašić, Drago Smajlović, Ivan Osim, Zvonko Duspara, Miljan Štaka, Đuro Vujnović, Radovan Martinović, Ahmet Dizdarević, Midhat Turčinhodžić, Jovica Radović, Enver Kapidžić, Omer Arslanagić, Ilijas Hot, Božidar Jovičević, Rastislav Matić.

Narednu utakmicu na 12. novembar su Plavi igrali 1995. godine na Koševu protiv kakanjskog Rudara, a Željo je pobijedio 1:0. Sezonu 1995/1996 Željezničar je završio na devetom mjestu (16 ekipa).

Godinu dana poslije, 1996. godine, Željo je savladao visočku Bosnu sa 2:1, a Prvu ligu BiH Plavi su završili na sedmom mjestu (16 ekipa).

Posljednju utakmicu na današnji datum naš Klub je igrao 2005. godine kada smo poraženi od Leotara u Trebinju 1:0. Plavi su sezonu 2005/2006 okončali na šestom mjestu (16 ekipa.