Obavještavamo naše vjerne navijače da će utakmica između FK Željezničar i FK Olimpic sigurno biti odigrana u ranije definisanom terminu, u nedjelju, 01. marta u 14 sati i 30 minuta. Pojedini mediji su izveštavali da će se utakmica XVI kola BH Telecom Premijer lige BiH odgoditi zbog potraživanja MUP-a KS prema našem Klubu, ali su takve informacije potpuno neosnovane.

O potraživanjima koja MUP KS ima prema sportskim kolektivima se već mnogo govorilo i sigurni smo da je tumačenje kantonalne Skupštine i Ministarstva nešto što će se morati promijeniti, osim ako ne postoji interes za gašenjem profesionalnog sporta u Sarajevu. U konkretnom slučaju, Klub je doveden pred svršen čin pod prijetnjom da se utakmica neće odigrati. Pošto niko nije iznad Želje i Manijaka, obezbijeđena su materijalna sredstva koja će osigurati dozvolu MUP-a KS za odigravanje utakmice.

Željezničar je pokret koji živi već 94 godine i navijači su uvijek bili i uvijek će biti na prvom mjestu. Ne postoji ništa što smije spriječiti ponovno okupljanje Plave porodice nakon tri mjeseca zimske pauze.

Vidimo se u nedjelju, jer mi smo Željini, Željo je naš!