Odličan dan fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine u kojem je A selekcija savladala Albaniju sa 2:1, mlada reprezentacija je slavila protiv Lihtenštajna sa 6:0, dok su veliki uspjeh ostvarili kadeti naše domovine koji su se plasirali na Evropsko prvenstvo.

U prijateljskom susretu između Albanije i Bosne i Hercegovine naša reprezentacija je slavila sa 2:1. Zmajevi su došli u prednost golom Edina Džeke kojem je to bio jubilarni 50. pogodak u dresu reprezentacije. Na 2:0 je povisio Senad Lulić, a konačnih 2:1 je postavio Bekim Balaj. Fudbaler našeg Željezničara, Miroslav Stevanović, je igrao od 40. minute kada je zamijenio Vranješa. Od bivših fudbalera nastup su ubilježili Ervin Zukanović, Riad Bajić i Edin Džeko.

Mlada reprezentacija BiH prvo kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo otvorila je pobjedom nad Lihtenštajnom rezultatom 6:0. Našu reprezentaciju u vodstvo je doveo bivši fudbaler Plavih, Amir Hadžiahmetović. Na 2:0 je povisio također fudbaler iz Željine Omladinske škole, Amer Gojak. Treći gol je postigao Almir Aganspahić, dva je dodao Mićo Kuzmanović, a u listu strijelaca se upisao i fudbaler Željezničara koji je na posudbi u Metallegheu, Dženis Beganović. Pored pomenutih Hadžiahmetovića, Gojaka i Beganovića, utakmicu je sa kapitenskom trakom odigrao i Kerim Memija, bivši igrač Plavih.

Kadetska selekcija je ponovila prošlogodišnji uspjeh i plasirala se na Evropsko prvenstvo. Fudbaleri predvođeni selektorom Malkočevićem su danas poraženi od Engleske sa 1:0, ali je BiH završila na tabeli kao druga i tako se plasirala na prvenstvo koje će biti održano u maju ove godine u Hrvatskoj. Članovi kadetske selekcije su i Jasmin Kršić i Enio Zilić, kadeti našeg Željezničara.

FK Željezničar čestita reprezentativnim selekcijama na odličnim rezultatima.