Rukovodstvo FK Željezničar osuđuje vandalsko ponašanje navijača FK Sarajevo koji su direktni krivci da se o najvažnijoj utakmici bh. fudbala piše u negativnom kontekstu.

Zbog svih događaja koji su bitno uticali na sigurnost navijača, Klub ima pravo i obavezu donijeti odluku kojom zabranjuje dolazak takvih navijača na svoje utakmice do daljnjeg.

U tom kontekstu želimo naglasiti nekoliko bitnih činjenica koje su uticale na donošenje takve odluke.

  • FK Željezničar je uložio mnogo truda i novčanih sredstava u infrastrukturu i poboljšanje uslova za sve posjetioce.
  • Kao Klub insistiramo da na utakmicama želimo porodične posjete u cilju afirmacije sporta i da imamo što veći broj navijača i simpatizera koji će se osjećati sigurno na stadionu.
  • Taj model rada je prepoznat, što je rezultiralo da iz utakmice u utakmicu imamo sve više roditelja sa djecom na utakmicama našeg Kluba.

Ako imamo u vidu sve pobrojane činjenice, kao najtrofejniji klub u BiH želimo onemogućiti dolazak na naš stadion navijačima sa rušiteljskim namjerama i koji uništavaju imovinu i prekidima direktno utiču na regularnost utakmice.

Apelujemo na NS/FS BiH na striktniju primjenu pravila u pomenutim situacijama kako bi iskorijenili huliganstvo na stadionima u Bosni i Hercegovini.