Nakon odigrane utakmice između pionira FK Željezničar i OFK Glasinac 2011 u okviru šestog kola Omladinske lige Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo u medijima se pojavila informacija da je tokom utakmice bilo nesportskog navijanja i vrijeđanja igrača od strane domaćih navijača.

Tim povodom direktor Omladinske škole, Haris Alihodžić, obavio je razgovore sa službenim licima koji su prisustvovali utakmici, komesarom takmičenja, delegatom Barićem i sudijama, kako bi utvrdio činjenično stanje.

– Pregledom službenih dokumenata, kao i nakon razgovora sa ovlaštenim osobama koji su pratili ovaj susret zaključeno je da nema nikakvih negativnih zabilješki, niti je bilo fizičkog ili verbalnog sukoba, izjavio je Haris Alihodžić, direktor Omladinske škole i naglasio da je obavio telefonski razgovor sa trenerom OFK Glasinac 2011, Ognjenom Kreštalicom koji mu je potvrdio da nije bilo nikakvog incidenta, te da su informacije koje su se pojavile na pojedinim portalima “malo prenapuhane”.

Dragan Renovica, zadužen za odnose sa javnostima u OFK Glasinac 2011, potvrdio je da se informacija prvobitno pojavila na zvaničnoj stranici kluba OFK Glasinac 2011, te da je nakon razgovora sa predstavnicima FK Željezničar i uvida u službene podatke, uklonjena sa stranice.

U upravi Omladinske škole su nam naglasili da im je žao zbog plasiranje neprovjerenih informacija, a da FK Željezničar kao najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini će se kao i dosad zalagati za promociju sporta, fair playa, zdravlja i prijateljstva svih aktera igre.

– Nadamo se da se ovakve i slične sportske manifestacije u budućnosti koristiti isključivo za promociju spomenutih sportskih osobina, poručio je Haris Alihodžić.