Prvotimci FK Željezničar, Marijan Antolović, Mladen Zeljković, Vedran Kjosevski i Kerim Memija posjetili su jučer Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, gdje su se družili sa učenicima Zavoda i upoznali sa njihovim svakodnevnim aktivnostima.

Nakon što su učenici predstavili svoje umjetničke radove koje kreiraju u okviru svojih redovnih nastavnih aktivnosti, druženje se nastavilo u sportskoj sali gdje se odigrala prijateljska utakmica između ove dvije ekipe. U odličnoj atmosferi koju su napravili najmlađi učenici, ekipa zavoda Mjedenica je odnijela zasluženu pobjedu.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

Naglašavajući činjenicu da se za ovakva druženja uvijek nađe vremena, Marijan Antolović je istakao svoje veliko zadovoljstvo što je ovom posjetom ostvario i nova prijateljstva. “Oduševljeni smo ovom posjetom i zaista je sjajno što djeca imaju različite aktivnosti. Svjesni smo da igranjem za klub kao što je Željo imamo i velike obaveze van terena kao što je ova posjeta, i sigurno je da ćemo se truditi da djeci Zavoda kao i ostaloj djeci budemo uzori“, naveo je Antolović u ime igrača.

Sead Čelebić iz Zavoda Mjedenica, zahvalio se igračima na posjeti te podsjetio da ovo nije prva saradnja FK Željezničar i Zavoda Mjedenica. “Mi smo već jednom bili gosti FK Željezničar i to na utakmici sa Leotarom kada su Plavi slavili titulu. Ta nam je posjeta ostala u posebnom sjećanju i uvijek ćemo se rado odazvati druženju sa igračima Želje bilo da je u pitanju naša posjeta Grbavici ili dolazak igrača u naš Zavod. Ovakva druženja za našu djecu znače puno jer i sami puno vole sport, posebno fudbal a naravno i Želju.“, naglasio je Čelebić te dodao da će se saradnja FK Željezničar i Zavoda Mjedenica svakako nastaviti.

FK Željezničar izražava svoje veliko zadovoljstvo ovom saradnjom i podsjeća da je društveno odgovorno poslovanje jedan od glavnih strateških ciljeva Kluba. Slijedeći svoju strategiju, Klub će i u budućnosti nastaviti sa ovim i sličnim aktivnostima.

Mi smo Željini, Željo je naš!

POGLEDAJ GALERIJU