Pretpionirska selekcija našeg Željezničara u finalnom susretu za prvaka Federacije BiH savladala je Sport Prevent sa 3:1 i tako osvojila pehar namijenjen za najbolju ekipu u Federaciji BiH.

Nakon što su pretpioniri Plavih osvojili titulu prvaka Kantona Sarajevo, i na taj način osigurali učešće u završnici za prvaka Federacije BiH, omladinci predvođeni Nerminom Šehovićem su osvojili i titulu prvaka Federacije BiH.

U grupnoj fazi je Željo bio bolji od Koline (3:0), Podgrmeča (1:0), Troglava (5:0) i Zrinjskog (3:1). U finalu su Plavi odmjerili snage sa Sport Preventom iz Bugojna, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka Željo je slavio sa 3:1. Strijelci su bili Edis Buturović (dva gola), Din Ćutahija i Edi Hadžiahmetović. Najbolji fudbaler završnice je Amar Musić, krlini omladinac FK Željezničar.

Pretpionirske selekcije nemaju završnicu na državnom nivou, te su tako Plavi pretpioniri titulom prvaka Federacije BiH završili uspješnu sezonu. Podsjetimo, i prošle godine pretpioniri sa Grbavice su bili prvi.

FK Željezničar čestita omladincima i treneru na odličnom rezultatu!