Ovim putem izražavamo zahvalnost našim sportskim prijateljima iz FK Sloboda na brzoj reakciji i potrebi da se ograde od poruke na transparentu koja je u jednom trenutku bila istaknuta na tribinama stadiona Tušanj, te posebno uvažavajući porodicu Osim i njihov doprinos bosanskohercegovačkom fudbalu u cjelini.

Apsolutno smo saglasni i cijenimo da sličnim porukama nema mjesta na sportskim borilištima, a posebno kada su renomirani klubovi u pitanju, čiji navijači i simpatizeri trebaju biti primjer svima ostalima. Tim povodom želimo se zahvaliti našim navijačima koji sportski, dostojanstveno i uvijek u najvećem broju prate Željezničar na svim domaćim i gostujućim utakmicama. Također, zahvaljujemo se FK Sloboda na gostoprimstvu za članove Upravnog odbora, prijatelje i medijsku ekipu FK Željezničar.

Uz nadu da ćemo zajednički doprinijeti da ambijenti utakmica budu što bolji, da šaljemo odlične sportske poruke i gledamo što kvalitetniji fudbal, a ne govorimo o pojedincima koji nanose štetu klubovima neodgovornim ponašanjem – prijateljski pozdrav iz Doline ćupova!