Fudbaleri našeg Željezničara na redovnom treningu su odigrali trening-utakmicu, a na kraju su “narandžasti” savladali “plave” sa 3:0.

Trening-utakmica je odigrana u tri trećine od po 20 minuta. Utakmicu su propustili Zoran Kokot, Jasmin Bogdanović, Damir Sadiković i Jovan Blagojević koji su zbog lakših povreda trenirali odvojeno. Joco Stokić i Ognjen Đelmić nisu trenirali također zbog povreda, dok je Hadžiahmetović sa juniorskom reprezentacijom. Mujagić je danas igrao za juniore u Zvorniku.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka “narandže” su slavile sa 3:0. Prvi gol je postigao Diatta na fenomenalnu asistenciju Hiroš. Na 2:0 je povisio Beganović, a ponovo je Hiroš bio asistent. Konačnih 3:0 je postavio Hodžurda jako lijepim golom iz slobodnog udarca.

Za “plave” su igrali: Kjosevski (Ćeman) – Livaja, Yuri, Uzelac, Mailson – Klebson, Barinovs, Hidić (kondicioni trener), Alihodžić, Hadžović – Šehić.

Sastav ekipe “narandži”: Antolović – Memija, Kosorić, Hodžurda, Mladenović – Hasanović, E. Sadiković, Diatta, Hiroš, Tiago – Beganović.

Anel Hidić, kondicioni trener Plavih, je igrao zbog velikog odsustva fudbalera zbog povreda, reprezentativnih obaveza, te zbog toga što omladinci danas igraju utakmice u Zvorniku. Četiri fudbalera se nalaze na probnom radu, a to su Brazilci Klebson, Yuri i Mailson, te Latvijac Vitalijs Barinovs. Yuri je igrao na poziciji centralnog defanzivca, Klebson na poziciji zadnjeg veznog, te desnog beka. Mailson je igrao lijevog beka i lijevo krilo, dok je Barinovs igrao zadnjeg veznog i desnog beka.