Željezničar i Široki Brijeg remizirali su bez golova, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili treneri, Amar Osim i Aleksandar Vlaho.

– Tvrda utakmica kakve su sve utakmice Širokog Brijega protiv ekipa iz gornjeg dijela tabele. Igrali su 0:0 sa Sarajevom, 1:0 sa Zrinjskim, ovo 0:0. Da je boks, mi bismo pobijedili utakmicu, imali smo inicijativu, no nismo uspjeli zabiti gol protiv ekipe koja je super čvrsta i super spremna. Imali smo do 70. minute priličnu kontrolu, a onda smo počeli padati. Osjetilo se da nam fale Šabanadžović i Ramović koji trkom svojom mogu napraviti neke stvari. Na kraju smo se patili jer nije bilo svježine, ali s obzirom na prikazano protiv jedne od najboljih ekipa u ligi i koja zna šta hoće, možemo biti zadovoljni. Vjerujem da možemo izboriti Evropu, kada se pogleda tabela i ko sa kim igra, sve je jasno. Iza nas je Radnik koja je odlična, ali nije bolja od nas kao i Sloboda. Vjerujem u svoju ekipu. Bili smo bolji danas nego protiv Krupe, ali igrali smo protiv mnogo jačeg protivnika. Nismo uspjeli neke stvari riješiti u našu korist, ali protiv Radnika i Slobode moramo ponoviti pristup kao u današnjoj utakmici, kazao je Osim.

– Utakmica kao što se očekivalo da će biti, tvrda, bodovi su nam trebali, a također i Želji. Željo je bio bolji na početkku, imali su inicijativu, a nakon toga smo stabilizovali svoju igru, imali smo posjed da bi potom Željo ponovo imao inicijativu što smo i očekivali jer su bili pod impeartivom pobjede. Na poluvremenu smo promijenili neke stvari u našoj igri, a naši igrači su bili požrtvovani, te su iznijeli utakmicu. Kao što smo očekivali da će doći jedna šansa, ona je došla u 85. minuti, no Jurić je bio neprecizan. Nadam se da ćemo osigurati Evropu dva-tri kola prije kraja kako bismo riješili sve prije finala Kupa protiv Sarajeva. Nadam se da će Željo osigurati svoje ciljeve jer ovaj klub zaslužuje da reprezentuje BiH u Evropi, istakao je Vlaho.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Slobode. Susret na Tušnju se igra u 20 sati.