Željezničar i Borac odigrali su bez golova na Grbavici, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili Amar Osim i Branislav Krunić.

– Kad protivnik kaže da je prvi plan bio da se odbrani, a onda da napadne, to sve govori kako je utakmica tekla. Imali smo kontrolu nad utakmicom, nismo stvorili prevelik broj šansi u odnosu na toliku kontrolu, ali smo ih stvorili dovoljno da postignemo gol. U trenutku kad smo 15 minuta imali najveći pritisak kada su se oni grčevito počeli braniti, imali smo peh da dobijemo crveni karton koji je vjerovatno opravdan. Onda ne znaš šta da radiš jer je protivnik na koljenima, ali ti imaš igrača manje. Nije bio naš dan, ali ako ovakvu kontrolu budemo imali u sljedećim utakmicama, kada se protivnik ne bude branio na ovakav način, to bi trebalo biti bolje, rekao je Osim i zatim dodao:

– Utakmica je bila korektna jedino je bilo nekoliko taktičkih faulova u situacijama kada su bile kontranapadi. Ne bih pričao o sudiji, više su drugi akteri zaslužili o njima da se priča i tako treba biti. Igrači Borca su se borili u ligi ispod, te su prvu utakmicu apsolvirali na adekvatan način i ja im na tome čestitam. Mi smo igrali koliko smo mogli, neki nisu pokazali kvalitet da to riješe u našu korist, no ne bih nikoga izdvajao individualno. Treba igrače i ambijent više potencirati od sudija. Ambijent je bio fin.

– Početak prvenstva u nekom grču i iščekivanju nečega što ne znate šta da očekujete. Kvalitetan protivnik je bio danas koji je kontrolisao igru, mi smo došli da se odbranimo i da iz kontri i polukontri postignemo gol. Uspjeli smo se odbraniti, nismo postigli gol, ali zadovoljan sam jer sam na Grbavici uzeo bod protiv kvalitetnog Željezničara kojeg vodi jedan vrhunski stručnjak. Želim im puno sreće u nastavku sezone, rekao je Krunić.