Fudbaleri Željezničara su u okviru 1. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa Borcem 0:0.

Već u četvrtoj minuti Plavobijeli prijete, nakon ubačaja A. Zec glavom spušta loptu, međutim defanzivci Borca izbijaju, a odbijenu loptu Bojo udarcem šalje pored gola. Dvije minute poslije Vranješ sa distance šutira preko gola. U narednom napadu Sadiković sa 25 metara šutira pored gola. Sjajna prilika za naš tim u desetoj minuti. Pavić je ubacio, a Krpić glavom sa 11 metara šutirao malo pored gola.

Pokušao je iskosa i Crnov u 11. minuti, međutim lopta odlazi daleko od gola Plavih. U 21. minuti Osmanković glavom šutira nakon ubačaja Boje iz kornera. Tukao je Bojo u 24. minute sa velike udaljenosti, Lučić boksovao u polje. Veselinović u 27. minuti lijepo za Krpića, ovaj vraća A. Zecu koji sa vrha kaznenog prostora lijevom nogom šutra preko gola.

Vranješ je ponovo pokušao iz udaljenosti, lopta odlazi iznad naše prečke. U 35. minuti odlična situacija za Borac. Nakon brze kontre na lijevoj strani Crnov je lucidno pokušao lob udarcem, ali na sreću naše ekipe lopta odlazi malo proed gola. Treći udarac Vranješa, ovaj put po golu, ali je Erić bio dobro postavljen i sigurno uhvatio loptu. U posljednjoj minuti Bogičević nakon kornera šutira glavom. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U 46. minuti Stevanović iskosa nakon lijepog driblinga šutira pored gola. Jako dobra situacija za naš tim u 52. minuti. Bojo je ubacio, Jovanović zakačio loptu koja prolazi tik pored stative i odlazi u korner. U narednoj minuti Krpić spušta grudima, Veselinović šutira, ali Lučić hvata loptu. Još jedna dobra prilika za naš tim u 58. minuti. Nakon nekoliko dodavanja lopta dolazi u kaznenom prostoru do A. Zeca koji iz dobre situacije šutira pored gola.

Dvije minute poslije ponovo A. Zec se nalazi u prilici. Ovaj put nakon ubačaja Stevanovića šutira, ali Lučić brani. Veselinović iskosa u 62. minuti dobro šutira, ali lopta odlazi malo pored desne stative gostujućeg gola. U 88. minuti Pavić ubacuje, Veselinović glavom šutira u dobro postavljenog Lučića. U sudijskom vremenu Mujezinović šutira pored gola. U posljednjoj minuti Veselinović sjajno prolazi, ubacuje u peterac, ali Jovanović odlično reaguje i spašava gol Borca.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Mladosti. Susret u Doboju kod Kaknja počinje u 17:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić – Stevanović, Bogičević, Osmanković, Pavić – Sadiković, Bojo – A. Zec (Zajmović od 82.), Alispahić (Mujezinović od 68.), Veselinović – Krpić (Hajdarević od 83.).
Borac: Lučić – Dujaković, Jovanović, Janičić, Ćosić – Danilović, Bosančić – Mirić, Vranješ, Crnov (Jakupović od 60.) – Vujaklija (Kajkut od 79.).
Žuti kartoni: Janičić, Alispahić, Jovanović, Stevanović,
Crveni karton: Bojo (dva žuta)