Omladinci Željezničara igrali su utakmice Omladinske Premijer lige BiH. Kadeti su savladali domaći Široki Brijeg sa 5:0, dok su pioniri slavili sa 2:0.

U susretu sa direktnim konkurentom sa prvo mjesto, Željezničar je deklasirao domaći Široki Brijeg sa 5:0. Za Plave su pogađali Tarik Pehilj, Hamza Gasal, Madžid Šošić, Adnan Alilović, te David Martić koji je postigao autogol. Momčad Nermina Šehovića igrala je u sastavu: Milićević, Fejzić, Beća, Drina, Pehilj, Šošić, Džanko, Ćorić, Husić, Karalić, Gasal. U igru su sa klupe ušli: Koristović, Mulaosmanović, Mučaj, Alilović, Hukara.

Željo je prvi na tabeli sa pet bodova više od drugoplasiranog Širokog, te sa 13 bodova više od trećeg Sarajeva. U narednom kolu za vikend Željo dočekuje Slobodu.

Pioniri su također slavili sigurnu pobjedu u Širokom Brijegu. Naš tim je bio bolji sa 2:0, a golove su postigli Armin Karišik i Riad Mašala. Tim Edima Hadžialagića igrao je u sastavu: Bjelica, Durić, Otajagić, Kobašević, Behlil, Jaganjac, Mašala, Brković, Karišik, Bučan, Hrkalo. Još su igrali: Trnka, Kočević, Serdarević, Martinović, Rastoder.

Plavi su na drugom mjestu sa deset bodova manje od Sarajeva, te 11 više od trećeplasirane Slobode.