Naši omladinci su igrali utakmice 14. kola Omladinske Premijer lige BiH. Juniori su savladali Travnik sa 6:2, dok su kadeti bili bolji rezultatom 8:0.

Juniori Plavih su porazili goste iz Travnika sa visokih 6:2. Strijelci za Plave su bili Handžić i Beganović po dva puta te Omerdić i Šehić po jednom. Plavi su igrali u sastavu: Ćutahija, Alihodžić, Osmanković, Palić, Hasanović, Beganović (Mašić), Hiroš (Trnka), Mujagić (Midžić), Handžić, Šehić (Omerdić), Ejubović (Zeba).

Juniori sa Grbavice sa nalaze na trećoj poziciji sa 31 osvojenim bodom, ali sa utakmicom manje od drugoplasiranog Zrinjskog.

Kadeti Željezničara nastavljaju sa fantastičnim partijama, a ovaj put su potopili Travnik sa visokih 8:0. Tri gola je postigla velika nada sa Grbavice, Denis Žerić, dok su po jedan gol postigli Behram, Tukić, Jusufi, Šubo i Merdžanić. Željo je igrao u sastavu: Abdulahović, Islami, Tukić (Jusufi), Beširević, Behram (Merdžanić), Žerić (Šubo), Bijedić, Hadžić, Babić (Šabanadžović), Hasanović (Salić) i Šehić.

Kadeti drže prvu poziciju sa dva boda prednosti u odnosu na Sarajevo.

U narednom kolu, već sutra, Plavi gostuju na Koševu. Utakmica kadeta sa Sarajevom je od 11 sati, dok su juniori na rasporedu dva sata kasnije.