Sinoć je u Plavom salonu i putem video linka održana prva sjednica novog Upravnog odbora na čelu s predsjednikom Samirom Cerićem.

Skupština FK Željezničar je protekli vikend odabrala novog predsjednika i imenovala dva nova člana Upravnog odbora. Samir Cerić je novi predsjednik FK Željezničar, a dosadašnji Upravni odbor pojačan je s Dinom Osmanovićem i Sam. X Lijem. Novooformljeni Upravni odbor sinoć je održao prvu sjednicu.

– Razgovaralo se po pitanju tekućih problema od finansija do usklađivanja statuta i novog modaliteta vezano za investicije i generalno razmatranje sljedećih koraka i načina na koji možemo u najkraćem vremenskom periodu postaviti Klub na zdrave noge. Na taj način želimo ući u kraj sezone uz nadu osvajanja jednog od trofeja. Sjednica je održana u punom sastavu izuzev gospodina Lija s kojim sam se čuo neposredno prije sjednice i s kojim ću ove sedmice razraditi novu strategiju po pitanju sponzorstva, investitora i sportsko-tehnoloških solucija, kazao je nakon sjednice Samir Cerić, predsjednik FK Željezničar, te naglasio da će Klub u narednom periodu o svemu blagovremenu informisati navijače putem svojim zvaničnih stranica.