Derbi 4. kola donosi nam susret Čelika i Željezničara, ekipa koje su osvojile po sedam bodova iz prve tri utakmice. Interesovanje za utakmicu je veliko, a 51. duel ova dva kluba u okviru bh. prvenstva počinje u 19 sati na Bilinom polju.

Željezničar je u prva tri kola pružio solidne partije i osvojio sedam bodova. Isto toliko je osvojio i naredni protivnik našeg tima, zenički Čelik koji je bio bolji od Širokog Brijega i Veleža, te je remizirao sa Sarajevom. Atmosfera u i oko zeničkog kluba je na zavidnom nivou i sigurno da nas očekuje odličan ambijent na sutrašnjem meču.

Čelik u prva tri kola nije mnogo mijenjao sastav, na golu je Bojan Pavlović, a štoperski par čine mladi reprezentativac Vedran Vrhovac i Tarik Isić. Na poziciji lijevog beka igrao je Ljubiša Pecelj, dok za poziciju desnog beka konkurišu Petar Raguž i Ante Blažević. Dva zadnja vezna su Nermin Jamak i Marko Perišić koji je stigao iz Zrinjskog. Ispred njih bi trebao igrati kapiten Anel Dedić. Po krilima napadaju Ševko Okić i Ermin Huseinbašić koji je došao iz Zvijezde 09. U vrhu napada je isturen Haris Dilaver. Blizu početnog sastava su Vladimir Grahovac, Slavko Brekalo i Almir Aganspahić. Čelik sa klupe predvodi Hasan Ozer koji je istakao da očekuje tešku utakmicu:

– Značajna utakmica za nas. Igramo pred svojim navijačima, imamo dobar početak sezone. Sutra igramo protiv jedne jake ekipe, bit će teška utakmica, ali uz naše navijače želimo pobijediti. Imamo neke lakše povrede. Pecelj je jučer trenirao, protivnik je dobar tehnički, agresivnije igra dobre kontre i ima dosta brze igrače. Nakon treninga ću odlučiti o početnom sastavu, gledat ću da izvedem najboljih 11 i želim sa navijačima proslaviti tri boda, rekao je Ozer.

S druge strane naš tim također utakmicu dočekuje u dobroj atmosferi nakon dvije uzastopne pobjede, a ono što raduje stručni štab je da su svi fudbaleri na raspolaganju. Plavi će sutra boraviti u dnevnom karantinu u hotelu Novotel, a šef struke Amar Osim danas je kazao da iznimno cijeni zenički Čelik.

Ne znam puno ekipa koje mogu otići na Bilino polje i reći da nisu zadovoljne bodom. S druge strane, ni mi ni oni nećemo igrati na remi. Radujem se utakmici jer utakmica bez naboja nije prava utakmica, a kada igraš takav susret osjećaš se kao igrač. I ja se kao trener osjećam tako. Te neke povike i psovke ne doživljavam kao uvrede, nego ljubav prema klubu za koji se navija. Većinom ih i ne čujem, to mi ne predstavlja ništa specijalno. Igrati u Zenici i nekom drugom mjestu nije isto. Vidjeli smo u duelu Čelika i Sarajeva kakav se ambijent napravi na Bilinom polju, a ekipe u takvom ambijentu mogu biti jako opasne. Stalo je svima da pobijede protivnika koji je velik i to je ok. Draže mam je pobijediti Čelik nego nekog drugog, a isto je i njima draže pobijediti nas. To je sasvim ok. Mi smo zamišljali da bez obzira na broj bodova nakon tri kola možemo biti u vrhu. Protiv Borca smo zaslužili više od boda, a Čelik je imao puno teži raspored i osvojili su isti broj bodova kao i mi. Vjerovatno ni oni to nisu očekivali. Osjetili smo kakva su oni ekipa, prošli put su nas lagano dobili, a ovaj put su još jači nego tada. To dovoljno govori o težini zadatka koji je pred nama, kazao je Osim.

Ovo će biti 51. susret Čelika i Želje u bh. prvenstvima. Naš Klub ostvario je 22 pobjede, Čelik je slavio 12 puta, dok je neriješeno bilo na 16 susreta. Utakmica se igra u 19 sati uz prenos na Moja TV i Moja Web TV.