Borba za mjesto koje vodi u evropska takmičenja nastavlja se u vikendu pred nama, a Plavi s Grbavice gostuju aktuelnom prvaku BiH, mostarskom Zrinjskom. Utakmica se igra u subotu u 16:30 sati.

Željezničar je u posljednje tri utakmice ubilježio po jednu pobjedu, poraz i neriješen rezultat, a priliku za nove bodove naš tim ima sutra kada gostuje Pod Bijelim Brijegom. Sutrašnji protivnik već devet utakmica u Premijer ligi ne zna za poraz, a posljednja tri susreta su Plemići ostvarili isto toliko pobjeda. U prošlom kolu su na domaćem terenu savladali Krupu sa 2:0 golovima Ivana Čurjurića i Marka Bencuna.

Nakon 25 kola Zrinjski je na drugom mjestu s 50 osvojenih bodova. Šest manje od prvoplasiranog Sarajeva, a s 11 više od Širokog Brijega, te sa 14 bodova više u odnosu na našu ekipu. Postigli su 35, a primili 17 pogodaka.

Što se tiče sutrašnjeg sastava Zrinjskog, na golu je siguran Ivan Brkić. Zadnju liniju s desna na lijevo bi trebali činiti Marin Galić, Slobodan Jakovljević, Hrvoje Barišić i Pero Stojkić. U konkurenciji su još bek Advan Kadušić i nekadašnji mladi reprezentativac Renato Gojković. Tri fudbalera koja bi trebala igrati u sredini su Edin Rustemović, Semir Pezer i Ivan Čurjurić, bivši fudbaler Plavih. Na desnoj strani je siguran Miloš Filipović, dok će se za lijevo krilo boriti Staniša Mandić, Marko Bencun i Nermin Hajdarević. Napad je u prošlom meču predvodio Dalibor Veselinović.

Za sutrašnji susret šef struke Amar Osim može računati na sve fudbalere izuzev na Ermina Zeca koji će ipak zbog povrede mišića preskočiti utakmicu, a u puni pogon će se vratiti u ponedjeljak. Naš tim je danas otputovao u Međugorje gdje će boraviti i trenirati do odlaska na stadion Pod Bijelim Brijegom.

Željo i Zrinjski su u dosadašnjem dijelu prvenstva odigrali dvije utakmice, a naš tim je slavio u oba navrata. Na Grbavici je bilo 2:0, a u Mostaru 1:0, a sva tri gola postigao je Sulejman Krpić. Ukupno su ova dva rivala odigrala 43 utakmica na kojima je Željezničar slavio 18 puta, u 13 susreta je bilo neriješeno, dok je Zrinjski ostvario 12 pobjeda.

Utakmica se igra u subotu u 16:30 sati uz prenos na Moja TV.