Samo četrnaest dana poslije jednog, Željezničar i Zrinjski će odigrati i drugi duel u Mostaru. Ovaj put ćemo igrati u okviru Lige za prvaka. Raspored takmičenja je odredio da se ponovo sretnemo pod Bijelim Brijegom, a našem timu će to biti prilika za iskupljenje zbog loše igre prije dvije sedmice kada smo poraženi sa 1:0.

Interesantno je da u ovu utakmicu ulazimo u sličnim okolnostima kao i prošli put. Željezničar je nakon pobjede nad Krupom ponovo preuzeo prvo mjesto i sada imamo dva boda prednosti u odnosu na Zrinjski. Prošli put je Zrinjski imao jedan bod manje i pobjedom nas je prestigao na tabeli. Željezničar je ovog proljeća ostvario četiri pobjede i samo taj jedan poraz. Sada imamo priliku za „popravni“. Ne treba ni naglašavati koliko bi nam donijela pobjeda u okršaju s direktnim konkurentom za prvo mjesto. Ovo je utakmica u kojoj možemo puno toga dobiti pa je to samo još jedan dodatni razlog da pristup na terenu bude ozbiljniji.

Zrinjski nas je tada prestigao na tabeli, ali je poslije toga ubilježio dva neriješena rezultata (protiv Borca u gostima i na svom terenu sa Radnikom). Mostarski tim ne igra dobro u nastavku sezone i zapravo im je najbolja utakmica do sada bila protiv nas. Naravno, to je poziv na oprez. Nema sumnje da će igrači Zrinjskog i ovaj put biti posebno motivisani. Na nama je da pronađemo adekvatan odgovor. Dobar rezultat u Mostaru bi sigurno imao i snažan psihološki efekat. Mi bismo u naredna dva kola na Grbavici imali priliku da u dobrom raspoloženju dočekamo protivnike, dok bi Zrinjski u dvije veoma zahtjevne utakmice ušao s pritiskom „moranja“. Ipak, ne treba ništa prejudicirati. Najvažnije je da pristup utakmici bude bolji i da budemo maksimalno koncentrisani.

Vrijedi napomenuti da u domaćem timu zbog žutih kartona neće nastupiti kapiten Pero Stojkić, koji se prošloj utakmici istakao po nekoliko grubih startova, te vjerovatno Ognjen Todorović, koji je u prošlom kolu zadobio povredu. Priliku za igru od prve minute će stoga najvjerovatnije dobiti Srđan Stanić, dok bi na Todorovićevom mjestu mogao igrati Šime Gržan. Eventualno bi na mjestu lijevog krila mogao početi i Toni Jović, ako bi prva opcija u napadu bio Haris Handžić. Ostatak tima se vjerovatno neće mijenjati u odnosu na naš prošli duel.

Kada je u pitanju naš tim, u kombinacije za prvu postavu se vraća Siniša Stevanović koji je protiv Krupe odslužio automatsku suspenziju. Za ovu utakmicu nije niko suspendovan, a nemamo ni probleme sa povrijeđenim igračima. Stručni štab na raspolaganju ima više opcija pa ostaje da se vidi kojih jedanaest igrača će odabrati da istrče na teren.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 15 sati.