Nakon gostujućeg remija sa Slobodom i preuzimanja treće pozicije, Plavi će sutra odigrati naredni prvenstveni meč. U Dolini ćupova protivnik je desetoplasirana ekipa Zvijezde 09 koja je prije nekoliko dana ostala bez šefa stručnog štaba. Utakmica se igra u 18 sati.

Željezničar je u prethodnom kolu remizirao sa Slobodom odigravši 0:0, a ono što nas može radovati je da je naša ekipa u prve tri utakmice proljetnog dijela prvenstva dopustila veoma mali broj prilika za protivnike. Naredna, sutrašnja utakmica donosi sigurno i imperativ pobjede za Plave. Na Grbavicu stiže ekipa Zvijezde 09 koja je u prošlom kolu u Bijeljini poražena minimalno od Radnika 1:0. Ono što je zanimljivo jeste da je dosadašnji šef struke Darko Nestorović, koji je imao dobre rezultate za Zvijezdom, u ponedjeljak napustio poziciju šefa stručnog štaba. Ekipu će na Grbavici predvoditi dosadašnji pomoćnik Srđan Sušić.

Većih promjena u ekipi odlaskom Nestorovića, pa će tako na golu stajati Filip Erić. Poziciju desnog beka će najvjerovatnije pokrivati Dušan Babić, a na lijevoj bočnoj poziciji bi trebao igrati Darko Mišić, bivši igrač Mladosti i fudbaler koji je bio jedno vrijeme na probi u našem klubu. Štoperski par su najčešće činili devetnaestogodišnji Kristijan Tojčić i Miloš Nikolić koji je veći dio karijere igrao u Srbiji. Blizu ekipe je i Aleksandar Vojnović koji može igrati i na poziciji štopera i zadnjeg veznog. Tri u sredini bi trebali činiti Fedor Predragović kojeg se sjećamo iz dresa Borca, mladi reprezentativac Marko Brkić, te iskusni Marko Anđić koji je Zvijezdu pojačao u zimskom prelaznom roku, a u bogatoj internacionalnoj karijeri je između ostalih igrao za Videoton, Lokeren, Lierse, Anarthosis i Spartak iz Subotice. Desna krilna pozicija je rezervisana za brzonogog Ermina Huseinbašića, a po lijevoj strani povrijeđenog Filipovića će najvjerovatnije zamijeniti Predrag Zekanović. Čini se da je u napadu siguran Aleksandar Jovičić, strijelac pobjedonosnog gola na Grbavici prije nekoliko kola. Blizu ekipe je i dobro poznato premijerligaško lice Amer Osmanagić.

Što se tiče naše ekipe, šef struke Amar Osim ne može računati na Sinišu Stevanovića koji će susret preskočiti zbog tri žuta kartona, a umjesto njega će igrati Srđan Stanić. Sinan Ramović se nakon povrede vraća u konkurenciju, a prvih 11 Plavih ćemo saznati sutra oko 17 sati.

Željezničar i Zvijezda su do sada odigrali dvije utakmice. Prvi susret u Ugljeviku Plavi su riješili u svoju korist sa 3:1, dok smo pomenuli drugi meč i pobjedu Zvijezde na Grbavici od 1:0. Glavni sudija na utakmici je Slađan Došlo, a pomoćnici su Goran Dujak i Bojan Maksimović. Četvrti sudija je Vladimir Bjelica, a delegat Mile Mandić.

Utakmica se igra u nedjelju u 18 sati uz prenos na platformi Moja TV. Prodaja ulaznica po uobičajenim cijenama počinje na dan utakmice u 10 sati u Shopu FK Željezničar, a od 14 sati u prodajnim kućicama ispred stadiona.