Pet kola u nastavku prvenstva ne znamo za poraz, ali i uz čak tri neriješena rezultata. Nažalost, posljednji je ostvaren protiv Radnika na našem terenu, čime smo propustili šansu da iskoristimo loše rezultate naših konkurenata za vrh tabele. Ipak, domaćini smo i u narednom kolu te ćemo u utakmici protiv Drine iz Zvornika imati priliku da popravimo dojam.

Nakon posljednjeg remija smo ponovo pali na četvrto mjesto na tabeli, sa bodom manje od drugoplasiranog Sarajeva i trećeplasiranog Zrinjskog, a sa šest manje od vodećeg Širokog Brijega. Drina se nalazi na dvanaestoj poziciji. Sa devetnaest osvojenih bodova su samo tri boda iznad mjesta iznad mjesta koje vodi u niži rang. Jasno je da je njihov osnovni cilj opstanak u Premijer ligi, ali se, kao i Radnik iz Bijeljine, sigurno neće unaprijed predati. Mi smo bez ikakve sumnje favoriti u utakmici koja slijedi. Ipak, ni gosti na Grbavici nemaju šta izgubiti pa je neophodno ozbiljno shvatiti protivnika. Utakmica sa Radnikom nam je odlično upozorenje.

Drina je u drugi dio sezone ušla s domaćom pobjedom nad Veležom od 3:1. Međutim, nakon toga su uslijedila četiri kola bez pobjede – remi kod Zrinjskog 1:1, domaći poraz od Mladosti 0:2 i gostujući poraz od Radnika 0:1, a onda i domaći remi sa Sarajevom 0:0. Prije prethodnog kola je došlo i do promjene šefa stručnog štaba. Dragana Mićića je zamijenio Srđan Bajić koji je debitovao remijem. Tokom zimske pauze su se desile i određene promjene u igračkom kadru. Dejan Uzelac je prešao u naš tim, dok je Edin Rustemović prešao u Sarajevo. Ostali “odlasci” i nisu bili toliko značajni. U suprotnom pravcu je došlo nekoliko igrača koji nisu previše poznati u Premijer ligi, ali su svakako pojačali konkurenciju. Najznačajnija prinova je Momčilo Mrkaić, nekadašnji igrač Leotara, a u Drinu je stigao iz srbijanskog kluba BSK Borča. Ipak, osnovu tima čine igrači koji su i u prvom dijelu bili članovi ovog kluba, i to Damir Memović, Vlado Ivanović i Boban Đerić u odbrani, Aleksandar Kikić, Miloš Filipović i Aleksandar Ilić u veznom redu, te Filip Kostić u napadu. Standardni golman je Goran Maksimović. Spomenuti Filipović je najbolji strijelac tima sa pet postignutih golova, s tim da treba istaći kako je Drina prilično neefikasna ekipa. Postigli su samo sedamnaest golova u dosadašnjem toku prvenstva.

U našem timu se u konkurenciju ponovo vraća Aleksandar Kosorić, koji je utakmicu s Radnikom propustio zbog žutih kartona. Može se očekivati da štoperski par ponovo čine on i Jasmin Bogdanović. S obzirom na to da nemamo suspendovanih igrača, a jedina povreda je već duže vremena odsutni Srđan Stanić, ostatak tima se sigurno neće značajnije mijenjati. Milomir Odović je u prvih pet kola koristio manje-više isti sastav. Eventualne rokade su moguće na sredini pa ostaje da se vidi hoće li od prve minute početi Damir Sadiković ili Amir Hadžiahmetović. Benjamin Čolić, Juan Manuel Varea i Sead Bučan su igrači koji su najbliži početnom timu ukoliko se za to ukaže potreba.

Drini iz Zvornika je ovo tek druga premijerligaška sezona tako da se ne može govoriti o nekoj posebnoj tradiciji međusobnih utakmica. U sve tri dosadašnje utakmice smo pobijedili, a najuzbudljivije je bilo u prvom ovosezonskom susretu kada smo u Zvorniku slavili sa 2:1. Poveli smo golom Bajića, domaćini su izjednačili, a nakon toga je Dejan Uzelac dobio crveni karton u redovima domaćih. Pobijedili smo golom Tomislava Tomića u samom finišu utakmice.

Cijene ulaznica za susret 21. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Željezničar i FK Drina će iznostiti za južnu tribinu 5 KM, za članove 4 KM, sjevernu tribinu 8 KM, za članove 6 KM, otkriveni dio zapada 10 KM te natkriveni dio 15 KM. Utakmica se igra od 16:30 sati.