Mlađi juniori našeg Željezničara predvođeni Fadilom Žerićem od 25. do 27. jula nastupat će na međunarodnom turniru “Football Friends” koji se održava u Foči.

Učešće na desetom jubilarnom turniru uzelo je osam ekipa: Željezničar, Crvena zvezda, Vojvodina, Rijeka, Budućnost, Olimpija, Rabotnički te Sutjeska.

Prvog dana turnira, u petak, 25. jula, igraju se četvrtfinalni susreti, dan kasnije su polufinala, a utakmica za treće mjesto i finale je na rasporedu u nedjelju. Izvlačenje parova turnira će se održati u petak u 12 sati.

Turnir su do sada osvajali po dva puta fudbaleri Crvene zvezde i Newcastle Uniteda, po jednom Vardar, Groclin, Budućnost, Dinamo i Swansea.

Prošlogodišnji član šampionske ekipe kadeta našeg Kluba, a sada član mlađih juniora, Džan Selak, ističe da su njegovi saigrači spremni da ostvare što bolji rezultat.

Prošle godine sam bio na ovom turniru gdje smo učestvovali kao najmlađa ekipa, a ove godine igramo protiv svojih vršnjaka. Nadam se da ćemo ovaj put ostvariti bolji rezultat jer mi smo ipak Željezničar. Što se mene lično tiče, ja sam navikao da pobjeđujem i budem među najboljima pa tako želim i ovaj put sa trenerom Fadilom Žericem, koji ima dosta iskustva u juniorskim kategorijama. Pod njegovom palicom pokušat ćemo ostvariti rezultat koji će osvijetlit obraz Kluba, kazao je ponajbolji pojedinac prošlogodišnje generacije koju je predvodio Admir Adžem.