Fudbaleri našeg Željezničara se nalaze u Međugorju na prvom dijelu priprema za nastavak prvenstva.

Ekipa je u Međugorju već šest dana, a pored napornih treninga, Plavi su odigrali i dvije pripremne utakmice. Prvu sa Širokim Brijegom gdje je naš tim poražen sa 2:1, a drugu protiv Hajduka gdje su Plavi slavili nakon izvođenja jedanaesteraca.

Obje utakmice je odigrao lijevi bek Plavih, Josip Kvesić. Povremeni reprezentativac naše zemlje je prokomentarisao dosadašnji dio priprema, te pomenute utakmice.

– Što se tiče dosadašnjeg dijela priprema, mislim da možemo biti zadovoljni. Radimo jako dobro i naporno, a najbitnije je da su svi momci zdravi i da možemo odgovoriti svim zadacima koje pred nas stavlja stručni štab. Polahko usvajamo ono što se od nas traži i sigurno da ćemo do početka prvenstva biti maksimalno spremni, rekao je Josip dodavši:

– Odigrali smo dvije prijateljske protiv jakih protivnika i mislim da možemo biti zadovoljni. Pogotovo na utakmici s Hajdukom smo odigrali dobro i ukoliko ovako nastavimo neće biti problema, kazao je Josip Kvesić.

Plavi će u Međugorju ostati do subote, 24. januara. U srijedu je na rasporedu pripremna utakmica sa Slogom, dok je tri dana poslije susret sa mostarskim Veležom. Svi fudbaleri rade u punom intenzitetu i sigurno da sve navijače raduje da nema povreda u redovima Plavih.