Željezničar je nakon prvih 11 kola na vrhu tabele sa 23 osvojena boda, a najbolji strijelac Želje, Sulejman Krpić, nije zadovoljan bodom iz Tuzle jer su Plavi bili bolji rival.

– Ekipa Tuzle City ima kvalitetne pojedince, to svi znamo, skautirali smo ih dobro i pokazali smo dosta lijepih stvari u igri. Obje ekipe su igrale na tri boda, a kako se utakmica odvijala uz naše prilike nisam zadovoljan bodom jer smo trebali nekoliko situacija riješiti golom i na kraju pobijediti, kazao je Krpić, a potom se osvrnuo na listu strijelaca.

– Znao sam da ću biti u vrhu liste strijelaca jer sam se pripremao za to i fizički i psihički, nisam previše razmišljao o transferu, bio sam i sad sam skoncentrisan na klub i ekipu i želim da ispravimo greške iz prošle sezone. Dobro nas je krenulo, ali po meni ekipa može još mnogo da pokaže. Trebamo nastojati iz ovih utakmica izlaziti kao pobjednici jer smo dominirali. Moje je da dajem golove, svi vole takvog igrača, ali nisam toliko opsjednut time, bitno je da osvajamo bodove. 

tuzla city zeljeznicar (10)

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba

Krpić je u subotu na Tušnju postigao dva gola, a prvi gol je posvetio svojoj porodici koja je derbi pratila sa obližnje zgrade.

– Porodica mi živi tu u zgradi i pratili su utakmicu sa balkona pa je proslava gola bila za njih.

Željezničar je nakon prvih 11 kola prvi na tabeli sa 23 osvojena boda koliko ima i Sarajevo, uz bolju gol-razliku našeg tima. U narednom kolu Željo gostuje kod banjalučkog Borca, a u srijedu je na rasporedu 1/8 finala Kupa BiH i domaći susret sa Mladosti.