Kadeti našeg Željezničara, predvođeni Adinom Mulaosmanovićem, nakon 15 odigranih kola zauzeli su prvu poziciju na tabeli Omladinske Premijer lige BiH.

Selekcija kadeta Želje danas je u Zvornika igrala zaostalu utakmicu 14. kola protiv domaće Drine. Plavima su za titulu jesenjeg prvaka bila potrebna tri boda. Željo je slavio sa ubjedljivih 3:0, a golove su postigli Velić, Šabanadžović i Karišik.

U 15 odigranih kola Plavi kadeti su osvojili 39 bodova. Postigli su čak 44 gola, a primili deset. Talentovana generacija je odlično vođena od strane bivšeg našeg fudbalera, Adina Mulaosmanovića.

Najbolji strijelci Plavih u jesenjem dijelu prvenstva su Ergin Mehuljić i Semir Dacić koji su postigli po devet golova. Iza njih su Kenan Delić i Kemal Mujarić sa po četiri postignuta gola. Ahmed Hasanović je postigao tri, dok su Anel Šabanadžović, Amar Beširević, Aldin Šehić, Aldin Demirović i Tarik Karišik postigli po dva gola. Po jedan gol su postizali Amir Velić, Merim Hadžić, Belmin Selmanović, Ernest Ivković i Alen Nuhanović.

Rezultati kadeta Željezničara:

Željezničar – Borac 5:1
Radnik – Željezničar 0:1
Željezničar – Vitez 6:1
Željezničar – Široki Brijeg 2:0
Velež – Željezničar 0:2
Željezničar – Mladost DK 3:0
Sloboda – Željezničar 0:3
Željezničar – Olimpic 2:3
Željezničar – Travnik 6:0
Sarajevo – Željezničar 4:1
Željezničar – Zrinjski 2:0
Čelik – Željezničar 0:1
Slavija – Željezničar 0:4
Drina – Željezničar 0:3
Željezničar – Rudar 3:0

Čestitamo našim kadetima, budućim prvotimcima Željezničara, na odličnim igrama i osvajanju jesenje titule prvaka.

 

FK Željezničar