Kadeti našeg Željezničara jesenji prvaci Omladinske Premijer lige BiH

Kadeti našeg Željezničara, predvođeni Adinom Mulaosmanovićem, nakon 15 odigranih kola zauzeli su prvu poziciju na tabeli Omladinske Premijer lige BiH.

Selekcija kadeta Želje danas je u Zvornika igrala zaostalu utakmicu 14. kola protiv domaće Drine. Plavima su za titulu jesenjeg prvaka bila potrebna tri boda. Željo je slavio sa ubjedljivih 3:0, a golove su postigli Velić, Šabanadžović i Karišik.

U 15 odigranih kola Plavi kadeti su osvojili 39 bodova. Postigli su čak 44 gola, a primili deset. Talentovana generacija je odlično vođena od strane bivšeg našeg fudbalera, Adina Mulaosmanovića.

Najbolji strijelci Plavih u jesenjem dijelu prvenstva su Ergin Mehuljić i Semir Dacić koji su postigli po devet golova. Iza njih su Kenan Delić i Kemal Mujarić sa po četiri postignuta gola. Ahmed Hasanović je postigao tri, dok su Anel Šabanadžović, Amar Beširević, Aldin Šehić, Aldin Demirović i Tarik Karišik postigli po dva gola. Po jedan gol su postizali Amir Velić, Merim Hadžić, Belmin Selmanović, Ernest Ivković i Alen Nuhanović.

Rezultati kadeta Željezničara:

Željezničar – Borac 5:1
Radnik – Željezničar 0:1
Željezničar – Vitez 6:1
Željezničar – Široki Brijeg 2:0
Velež – Željezničar 0:2
Željezničar – Mladost DK 3:0
Sloboda – Željezničar 0:3
Željezničar – Olimpic 2:3
Željezničar – Travnik 6:0
Sarajevo – Željezničar 4:1
Željezničar – Zrinjski 2:0
Čelik – Željezničar 0:1
Slavija – Željezničar 0:4
Drina – Željezničar 0:3
Željezničar – Rudar 3:0

Čestitamo našim kadetima, budućim prvotimcima Željezničara, na odličnim igrama i osvajanju jesenje titule prvaka.

POGLEDAJ GALERIJU