Omladinci našeg Željezničara protekli su vikend igrali utakmice u svojim takmičenjima. Juniori su savladali Zrinjski sa 3:0, kadeti su bili bolji od Širokog Brijega sa 4:1, dok su pioniri protiv istog rivala odigrali neriješeno 1:1.

Ekipa Omera Joldića pružila je jako dobru partiju i visokim rezultatom savladala vršnjake Zrinjskog. Golove u pobjedi od 3:0 postigli su Eldar Mulaosmanović, David Grubešić i Faruk Duraković. Plavi su igrali u sastavu: Šito – Em. Mulaosmanović, Beća, Drina, Fejzić – Duraković, El. Mulaosmanović, Mućaj, Prcić, Gasal – Grubešić. Još su igrali: Miftari, Pehilj, Hošić, Križevac i Zubanović. Željo je četvrti na tabeli sa 28 bodova, treći je Borac, druga Sloboda dok je na prvom mjestu Zvijezda 09.

Kadeti Željezničara nastavili su brobu za titulu. U proteklom kolu savladali su Široki Brijeg sa 4:1, dva gola postigao je Neriman Kočević, a po jedan Vedad Jakupović i Hamza Jaganjac. Tim Fadila Žerića je igrao u sastavu: Bjelica, Pirić, Pašić, Halilović, Karišik, Ramić, Kočević, Hamidović, Brković, Jakupović i Jaganjac. U drugom poluvremenu su u igru ušli Pajtak, Gjuraj, Durić, Serdarević i Omeragić. Nakon 23 odigrane utakmice Plavi su drugi na tabeli sa bodom manje o odnosu na Zrinjski. Treći je Borac, četvrta Sloboda, dok je peto Sarajevo.

Pioniri Plavih čvrsto drže prvu poziciju na tabeli, a za vikend su remizirali sa Širokim Brijegom 1:1. Jedini gol za našu ekipu postigao je Dženan Šabić. Ekipa Admira Dervišija igrala je u sastavu: Stijepić, Šemdin, Barimac, Taraba, Sadžak, Babić, Karić, Šabić, Puljić, Dugić, Zeničanin. Još su igrali Bajrić, Malja, Mršo. Plavi su prvi na tabeli sa 57 bodova, drugo je Sarajevo sa 49, a treći Široki Brijeg sa 46 poena.