Omladinci našeg Željezničara su u okviru 15. kola Omladinske Premijer lige BiH u Lukavici gostovali kod Slavije. Kadeti su slavili sa visokih 4:0, dok su juniori bili bolji rezultatom 1:0.

Kadeti Plavih ove sezone pružaju odlične partije, a još jednu dobru utakmicu su odigrali protiv vršnjaka Slavije. Nakon konačnih 80 minuta, Željo je slavio sa 4:0, a golove su postigli Delić, Šabanadžović, Hasanović i Mujarić. Željo je igrao u sastavu: Mušija, Beširević, Šabanadžović (Karišik), Osmanković, Velić (Islamović), Delić (Biber), Mujarić, Hasanović, Mehuljić (Selmanović), Šehić, Dacić (Nuhanović).

Trener juniora Admir Adžem je imao dosta problema oko sastava pred utakmicu sa Slavijom. Ostao je bez Mujagića koji je priključen prvom timu, Palić je imao suspenziju zbog kartona, a Ćutahija, Osmanković i Duraković su na pripremama sa U-19 reprezentacijom. Ipak, Plavi su nadigrali Slaviju i na kraku slavili sa minimalnih 1:0, a jedini gol je postigao Šehić. Za Želju su igrali: Topolović, Kulovac, Džuho, Babić, Ajkunić, Ćubarara, Ragipović, Šubo, Šehić, Tukić, Hajdarević.

Omladinci će već u srijedu igrati zaostalo kolo protiv Rudara. Kadeti će na Grbavici ugostiti Prijedorčane od 12 sati, dok je susret juniora dva sata kasnije.