Jutros je ekipa FK Željezničar otputovala na gostovanje u Krupi na Vrbasu gdje se u nedjelju igra veoma bitna utakmica u kojoj možemo napraviti veliki korak ka osvajanju naslova prvaka BiH.

Ekipu je sa stadiona, u društvu predsjednika Nadzornog odbora Senada Misimovića, ispratila grupa doajena, veterana i legendi FK Željezničar: Zdenko Jelić, Boro Bračulj, Braco Jurišić, Tarik Hodžić, Đorđe Đorđević, Branimir Jelušić, Rastislav Rade Matić, Ahmed Dizdarević, Duško Jovanović i Enes Brdarić.

– Gospodo, znate ko su bili Spartanci. To su bili veliki borci koje su supruge u bitku pratile riječima „vratite se sa štitom ili na njemu“. To i ja kažem vama, s tim da ćemo i mi biti uz vas sutra na stadionu u Krupi na Vrbasu i očekujem da se svi zajedno na Grbavicu vratimo sa nova tri boda, poručio je Zdenko Jelić fudbalerima Željezničara.

Delegacija veterana u istom sastavu sutra putuje u Krupu, a danas je s ekipom otputovao i legendarni napadač Kluba sa Grbavice Mišo Smajlović, koji je posljednjih nekoliko dana velika podrška stručnom štabu i igračima na svim treninzima i u pripremi same utakmice. Na stadionu u Krupi očekuje se i velika posjeta navijača Željezničara za koje je domaćin FK Krupa osigurao jednu cijelu tribinu kapaciteta 1.000 gledalaca.