Šest fudbalera Željezničara boravi na posudbama u klubovima Prve lige Federacije, a u nastavku pogledajte dosadašnju statistiku.

Dvadesetjednogodišnji Denis Žerić od ove sezone boravi na posudbi u Goraždu, a u dosadašnjem dijelu sezone jedan je od najboljih igrača Prve lige Federacije. Odigrao je 13 utakmica, postigao devet golova i ubilježio sedam asistencija. Goražde je drugo na tabeli sa četiri boda manje od prvoplasiranog Olimpika.

Eldar Šehić je drugu polusezonu u tešanjskom TOŠK-u. Nastupio je na 12 utakmica, a kao lijevi bek dao je jedan gol i dodao četiri asistencije. TOŠK je na trećoj poziciji, dva boda manje od Goražda.

Foto: SportSport.ba

Napadač Plavih, Mirza Šubo, nosi dres Igmana iz Konjica koji je sedmi na tabeli. Dvadesetjednogodišnji Šubo je odigrao 12 susreta i postigao tri gola.

Aldin Ćeman je branio na sedam utakmica za Metalleghe, a potom je ubilježio povredu. Klub iz Jajca je deseti u Prvoj ligi Federacije.

Još jedan golman našeg Kluba boravi na posudbi. Vernes Karavdić je u Rudaru iz Kaknja, a ubilježio je dva nastupa. Rudar je na osmom mjestu na tabeli.

Devetnaestogodišnji Dženan Osmanović je na posudbi u Radniku iz Hadžića koji je posljednji na tabeli. Osmanović je odigrao devet utakmica, postigao dva gola i ubilježio jednu asistenciju.