Fudbaleri Željezničara su u okviru prijateljske utakmice savladali Ozren sa 6:0.

U trećoj minuti Arežina sa deset metara šutira pored gola domaćih. Dvije minute poslije udarac Vranješa sa distance brani golman domaćih. U narednom napadu je i Šabanadžović pokušao sa 20 metara, ali udarac odlazi pored gola. Arežina proigrava Mujića u devetoj minuti, ovaj izlazi pred gol Ozrena, ali Bajramović brani. Arežina u 14. minuti iskosa šutira, Bajramović brani.

U 17. minuti Arežina ubacuje, Rodin šutira preko gola. Naš tim je poveo u 22. minuti. Vranješ je gurno za Dacića, ovaj ubacio, a Mušović postiže gol. Dvije minute poslije bilo je 2:0. Mušović za Šabanadžovića koji se lijepo rješava svog čuvara te dodaje do usamljenog Dacića čiji udarac završava u mrežu Ozrena.

Mušović upošljava usamljenog Dacića u 28. minuti, ali napadač Plavih šutira preko gola iz dobre situacije. Vrijedi istaći da je teren za igru bio veoma težak. U 33. minuti Željo postiže treći gol. A. Šehić je lijepo ubacio, a Mujić se dobro snašao i matirao golmana Ozrena za 3:0. U 37. minuti Šabanadžović sa 20 metara lijevom nogom šutira preko gola. Minutu poslije i udarac Arežine odlazi preko gola. Četiri minute prije kraja prvog dijela Dacić sa 18 metara tuče pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 3:0.

Dacić iskosa u 48. minuti šutira preko gola. Tri minute poslije Arežinin udarac brani golman Ozrena. Dacić u 60. minuti lijepo odigrava za Mušovića koji izlazi pred gol i šutira preko prečke. Aljić se našao u odličnoj situaciji dvije minute poslije, ali je Hodžić sjajno odbranio. Šušićev udarac sa 20 metara odlazi malo pored gola Ozrena. Dobara udarac Mujića sa distance lijepo brani Hodžić.

Rezervni golman Ozrena je još jednom dobro reagovao. U 66. minuti udarac Dacića sigurno hvata. U 70. minuti Dacić šutira pored gola, a udarac Mujića brani Hodžić. U 71. minuti Plavi dolaze do četvrtog gola. Dacić je šutirao sa distance i lopta je prevarila golmana za 4:0. U narednom napadu stiže i peti gol. Kaljić je lijepo gurnuo za Aljića koji je driblingom rješava golmana i pogađa mrežu domaćih.

Mušović iskosa gađa u 74. minuti, lopta odlazi preko gola. U 77. minuti novi gol Želje. Džanko ubacuje, a Dacić glavom pogađa. U narednoj minuti udarac Aljića brani Hodžić. U 82. minuti Osmanković ubacuje, a Dacić glavom pogađa prečku. Do kraja se rezultat nije mijenjao. Željo je slavio sa 6:0.

FK Željezničar još jednom čestita 95. rođendan FK Ozren Semizovac.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Fejzić – A. Šehić (Džanko od 46.), Osmanković, Rodin (Lukovac od 46.), Duraković – Šabanadžović (Kaljić od 46.), Vranješ (Šušić od 58.) – Veselinović (Mušović od 16.), Arežina (Aljidć od 58.), Mujić – Dacić.
Ozren: Bajramović – Muratović, Smajlović, Mufitć Hamza, Mufitć Harun, Hadrović, Delić, Zoranić, Smajić, Milavica, Mahmutović.