Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali Bratstvo iz Gračanice sa 3:2.

Plavi su počeli u sastavu: Antolović – Memija, Zeljković, Kosorić, Kvesić – Hasanović, Hadžiahmetović, Varea, Đelmić, Kokot – Bajić.

U šestoj minuti je Kokot šutirao glavom preko gola. Suljić je iz redova gostiju šutirao nakon dobre kontre, ali je Antolović bio na visini zadatka. Dvije minute poslije odlična akcija Plavih, a u završnici Đelmićev ubačaj nisu iskoristili Varea i Bajić. Igrala se 19. minuta kada su gosti iz Gračanice ponovo istrčali kontru, a Mujićev udarac odbranio Antolović. U narednom napadu Đelmić šutira preko gola.

Plavi su do vodstva došli u 26. minuti. Bajić je istrčao kontru, šutirao u golmana gostiju, a odbijenu loptu u mrežu pospremio Ognjen Đelmić. Ponovo je Mujić imao priliku za goste, ali je Kosorić izbacio loptu u korner. Nakon kornera su Plavi istrčali kontru, a udarac Hasanovića je otišao preko gola.

Deset minuta prije kraja prvog dijela, Kvesić je nakon solo prodora šutirao pored gola Bratstva. Dvije minuto poslije Đelmić proigrava Kokota koji ubacuje, ali je odbrana gostiju dobro reagovala. U 40. minuti Kokot je izveo korner, Juan Manuel Varea prihvatio loptu i matirao golmana Ikića. Tri minute poslije odličan ubačaj Kvesića i udarac Đelmića pored gola. U posljednjoj minuti prvog dijela Antolović je skrivio penal, a siguran sa 11 metara je bio Šuša.

Drugi dio otvara prilika Kadrića, ali je bio neprecizan. Umjesto Vareae u igru je ušao Kašić. U 52. minuti je Đelmić odlično ubacio, Kokot glavom šutirao, a golman gostiju odbranio. U 61. minuti je Zoran Kokot postigao prekrasan pogodak, te dobio veliki aplauz od oko 600 gledalaca. Dvije minute poslije Bajić pokušava lobovati Ikića, ali nije uspio.

U međuvremenu je Bogdanović zamijenio Kosorića. Bajić je u 65. minuti povukao loptu i šutirao, a Ikića odbio u korner. Uzelac i Turković su zamijenili Zeljkovića i Kokota. Upravo je Uzelac pogriješio i poklonio loptu Smajloviću koji je matirao Antolovića. Sjajan prodor Kašića i ubačaj Kvesića nisu iskoristili napadači Plavih. E. Sadiković je zamijenio Hadžiahmetovića.

Turković i Đelmić su duplim dodavanjem izigrali odbranu gostiju, ali u završnici je Ognjen izblokiran. Nuspahić, Bučan i Čolić su zamijenili Đelmića, Kvesića i Memiju. U 88. minuti je Turković makazicama šutirao, ali je Ikić fantastično odbranio.

POGLEDAJ GALERIJU