Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 25. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali gostujući Travnik sa 2:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Kosorić, Bogičević, Stanić – Zahirović, Zolotić, Bekrić, Kramarić, M Stevanović – Lendrić.

Već u trećoj minuti hladan tuš na Grbavici. Brza kontra gostiju, a u završnici Asim Zec pogađa za vodstvo Vezira. U devetoj minuti dobar napad Plavih, ali je defanzivac gostiju izblokirao udarac Lendrića, a potom nakon kontre Smajić šutira u Kjosevskog.

U 11. minuti Bekrić ubacuje sa strane, Nurkoviću lopta ispada, ali ipak Kosorićev udarac glavom je uspio odbraniti. Željo je izjednčio u 16. minuti. Sjajan dupli pas na sredini terena Zolotića i Lendrića nakon kojeg je Lendrić izašao sam pred golmana Nurkovića i kada su svi očekivali udarac, Lendrić je asistirao Miroslavu Stevanoviću koji postiže pogodak.

Navijači na Stadionu Grbavica su u 26. minuti odali počast našem tragično preminulom navijaču, Mirzi Raščiću!

Plavi su nastavili sa napadima, a potpuni preokret se desio u 30. minuti. Zolotić je snažno šutirao, lopta pogodila stativu, a potom je natrčao Samir Bekrić i matirao Adisa Nurkovića. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom naše ekipe sa 2:1.

Od prve minute drugog dijela je umjesto Kramarića igrao Tiago. Plavi su držali loptu u svom posjedu i kontrolisali utakmicu. U 62. minuti dobar napad, ali na ubačaj M. Stevanovića kasni Lendrić. Tri minute poslije Kouadio šutira sa 20 metara visoko preko gola. Dvije minute nakon toga, M. Stevanović iskosa snažno šutira preko gola.

Kosorić je u 74. minuti nakon ubačaja M. Stevanovića šutirao glavom pored desne stative gostujućeg gola. Četiri minute poslije sjajan udarac Lendrića sa ivice kaznenog prostora brani Nurković. Zolotića je zamijenio E. Sadiković. U 83. minuti snažan udarac Jašarevića, ali Kjosevski sjajnom paradom hvata loptu. Bekrića je zamijenio Djermanović.

Dvije minute prije kraja Smajić sa 25 metara snažno šutira, ali lopta odlazi preko našeg gola. Do kraja se rezulat nije mijenjao, te su Plavi nastavili pobjedonosni niz u prvenstvu.

Željezničar narednu utakmicu igra u srijedu u 19:30 sati na Stadionu Tušanj. U okviru revanš susreta polufinala Kupa BiH, Željo je gost Slobodi.

POGLEDAJ GALERIJU