Fudbaleri Željezničara su u okviru revanš susreta polufinala Kupa BiH savladali domaću Slobodu sa 4:1 i plasirali se u finale Kupa.

U 5. minuti Osmanagić hvata iskosa volej, a udarac odlazi malo preko našeg gola. Mijić je u 11. minuti također pokušao iskosa, ali i njegov pokušaj odlazi pored gola Plavih. Tri minute poslije pokušao je Smajić, ali je Kjosevski uhvatio njegov pokušaj sa 20 metara. U 15. minuti Graovac dobro ubacuje, a Vranješ glavom šutira preko gola domaćih.

Sloboda je povela u 19. minuti. Todorović je probio po desnoj strani, ubacio, a Husić neometan glavom pospremio loptu u mrežu. Mijić u 31. minuti šutira, Kjosevski sigurno brani. Tri minute poslije Zajmović sa lijeve strane ulazi u sredinu i šutira pored gola domaćih.

Naš tim je poravnao u 36. minuti. Zajmović je ubacio sa strane, a Zakarić glavom pogodio mrežu Tuzlaka. Dvije minute poslije dobra šansa za Slobodu kada Todorović iz okreta šutira preko gola. U 43. minuti preokret Plavih. Lopta dolazi na lijevu stranu do Zakarića koji ulazi u kazneni prostor, sjajno šutira i matira Muminovića. U sudijskom vremenu prvog dijela Mijić sjajno hvata volej, ali lopta odlazi malo pored naše stative. Na poluvrijeme se otišlo sa 2:1.

U 52. minuti Željo je došao i do trećeg gola. Zakarić je gurnuo za Graovca, ovaj ubacio prizemno, Vranješ propustio loptu, a Ubiparip rutinski spremio u mrežu Tuzlaka. Igrala se 59. minuti kada je Rustemović pogodio živi zid, a potom odbijenu loptu šutira preko gola. Hajdarević je u 69. minuti povukao loptu, šutirao, a Muminović uz malo problema odbranio.

Sjajnu utakmicu Zakarić je krunisao novim golom u 76. minuti. Zajmović je sjajno probio, ubacio, a Zakarić glavom zatresao mrežu domaćih za svoj hetrik. U 84. minuti Todorović ubacuje, a Husić sa pet metara šutira preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Krupe. Susret u Krupi na Vrbasu počinje u 17 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Graovac, Bogičević, Osmanković, Mehremić – Hajdarević (Šabanadžović od 82.), Blagojević – Zakarić (Žerić od 88.), Vranješ, Zajmović – Ubiparip (Kajkut od 78.).
Sloboda: Muminović – Terzić, Ignjatović, Škahić, Lazevski – Rustemović (Grahovac od 61.), Osmanagić – Todorović, Mijić (Bekić od 71.), Husić – Smajić (Musić od 78.).
Žuti kartoni: Husić, Mehremić, Bogičević, Todorović,