Fudbaleri Željezničara su u okviru 33. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Tuzlu City sa 3:0.

U osmoj minuti domaći su imali priliku. Nakon ubačaja s desne strane Hasanovića, I. Fejzić ispred Ubiparipa u posljednji trenutak reaguje. Odmah u narednom napadu velika prilika za naš tim. Zajmović je iskosa izašao pred gol, šutirao, ali je N. Fejzić uz pomoć stative spasio svoju mrežu. Korner je ubacio Mujezinović, Krpić šutira glavom, a Efendić izbacio sa gol linije.

Željo je poveo u 21. minuti. E. Zec je proigrao Sulejmana Krpića koji je malo sa strane izašao pred N. Fejzića i snažnim prizemnim udarcem pogodio za vodstvo svoje ekipe. U 30. minuti brz napad domaćih, nakon ubačaja s desne strane lopta na drugoj stativi dolazi do  Šarčevića koji šutira, ali u posljednji trenutak blokira Sipović.

U 31. minuti bilo je 0:2. S desne strane je E. Zec povukao loptu, sjajno ostavio za Harisa Hajdarevića koji rutinski matira golmana Tuzle. Dvije minute poslije E. Zec gađa sa 20 metara, lopta odlazi malo preko gola. I u 36. minuti je Zec sjajno uposlio saigrača, ali ovaj put Zajmović sa deset metara usamljen šutira pored gola. U 39. minuti Zajmović s lijeve strane ubacuje, Krpić sa 15 metara šutira lijevom nogom, ali je ovaj put N. Fejzić bio dobro postavljen i uhvatio loptu. Igrala se 45. minuta kada je naš tim postigao novi gol. Ovaj put Ermin Zec je nakon dvije asistencije odlučio sam zatresti mrežu domaćih. Prizemnim, preciznim udarcem iskosa je pogodio za rezultat prvog poluvremena.

U petoj minuti drugog dijela Mujezinović lucidno gura Krpića u šansu, ovaj se lijepo okreće pred golom Tuzle, ali je udarac otišao preko gola. Dvije minute poslije Zajmović ubacuje, a Mujezinović na drugoj stativi volej udarcem šutira preko gola. E. Zec u 63. minuti lijevom nogom gađa sa vrha kaznenog prostora, lopta odlazi malo pored desne stative domaćeg gola. Minutu poslije E. Zec je napustio igru uz aplauze domaće publike i oko 200 navijača našeg tima.

Domaći su u 67. minuti imali dobru priliku nakon kontranapada kada je Šarčević izašao pred naš gol, ali je traljavo šutirao i Rodin je otklonio opasnost. U 73. minuti Hajdarević šutira snažno sa distance, lopta pogađa prečku. U 82. minuti velika prilika za domaće, ali Ubiparip koji je izašao pred naš gol šutira pored stative. A. Zec pet minuta prije kraja šutira sa 25 metara, lopta odlazi pored gola. Debitant Zubanović je u 87. minuti našao u šansi, šutira je sa 15tak metara, ali je Kojić izblokirao u korner.

Željezničar je nakon posljednjeg kola BH Telecom Premijer lige BiH sezonu završio na četvrtom mjestu sa 50 osvojenih bodova.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: I. Fejzić – Stevanović, Sipović, Rodin, Stanić – Mujezinović (Osmanović od 72.), Sadiković (Zubanović od 75.), Hajdarević, Zajmović – E. Zec (A. Zec od 64.), Krpić.
Tuzla City: N. Fejzić – Efendić, Musić (Širanović od 66.), Kojić, Zlatković – Stjepanović, Sesar (Karjašević od 63.)- Hasanović (Burić od 82.), Nukić, Šarčević – Ubiparip.
Žuti kartoni: A. Zec