Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru trećeg kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Široki Brijeg sa 2:0.

Željo je počeo u sastavu: Fejzić – S. Stevanović, Kosorić, Boccaccini, Bevab – Beganović, Bekrić, Blagojević, M. Stevanović – Nikolić, Lendrić. Za goste iz Širokog Brijega od prve minute su igrali: Soldo – Ćorić, Pandža, Brekalo Marković – Baraban, Ivanković, Lončar, Menalo, Crnov – Krstanović.

Nakon ispitivanja snaga u prvih 15 minuta, Željo je prvi zaprijetio. Igrala se 16. minuta kada je M. Stevanović odigrao povratno dodavanje do Bekrića koji je snažno šutirao, a izblokirani udarac je otišao pored lijeve stative domaćeg gola. U 20. minuti Krstanović je zaradio žuti karton nakon prekršaja nad S. Stevanovićem. Dvije minute poslije dobar napad Plavih, ali u posljednjem trenutku ispred Lendrića iz peterca loptu izbacuje Pandža.

U 24. minuti ponovo Željo prijeti. Lendrić je iskosa bio sam pred golmanom gostiju, ali njegov udarac glavom nije bio dovoljno snažan, te je Soldo uhvatio loptu. U 30. minuti dvije velike prilike za Želju. Prvo je Bekrić ubacio iz kornera, a M. Stevanovićev udarac sa pet metara sjajno odbranio Soldo. Nakon odbijene lopte Bekrić ponovo ubacuje, a Boccaccini atraktivno makazicama šutira tik iznad prečke gola Širokog Brijega. U 35. minuti je Ivanković dobio žuti karton.

Igrala se 36. minuta kada je Grbavica slavila. Nakon ubačaja sa strane Nikolić je propustio loptu, a Ivan Lendrić je nastavio svoj sjajni golgeterski niz i matirao golmana Soldu sa pet metara. Tri minute prije kraja Široki je prvi put zaprijetio. Prvo je udarac Menala odbranio Fejzić, a potom Marković šutira visoko preko gola.

Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom Željezničara od 1:0.

U prvoj minuti nastavka Nikolić je zaradio žuti karton. Crnov je u 49. minuti šutirao, ali je Fejzić sigurno uhvatio loptu. Od 58. minute je umjesto Menala igrao Wagner. U 60. minuti odlična prilika za goste. Baraban je izašao pred naš gol, ali je Fejzić sjajno odbranio i izbacio u korner. Nakon kornera ponovo Širokobriježani prijete, ali i ovaj put Fejzić hvata loptu.

Dvije minute poslije M. Stevnović hvata volej iskosa, ali lopta odlazi pored gola. Barišić je zamijenio Markovića. U 67. minuti je Željo povisio svoje vodstvo. Beganović je proigrao Lendrića, ovaj potom ubacuje za Nikolića koji postiže svoj prvi pogodak u dresu Plavih. U 70. minuti je Šećerović zamijenio Bekrića.

Nikolića je u 77. minuti zamijenio Pozder. U istoj minuti je Šećerović dobio žuti karton. Crnova je zamijenio Repić u 79. minuti. Deset minuta prije kraja Blagojević upošljava Pozdera koji nije uspio primiti loptu pred golmanom gostiju. Wagner je u 84. minuti dobio žuti karton.  U 87. minuti Lendrić snažno šutira pored gola. Beganovića je zamijenio Žerić. U sudijskoj nadoknadi je Wagner šutirao iz slobodnog udarca, ali je ostalo 2:0.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra već u srijedu u Tuzli protiv domaće Slobode. Utakmica na Tušnju se igra od 17:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU