Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 18. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Vitez sa 3:0.

Željo je počeo u sastavu: Antolović – E. Sadiković, Kosorić, Hodžurda, Mladenović – Blagojević, Hadžiahmetović, Memija, Hiroš, Tiago – Beganović. Prvih 20 minuta je Željo držao loptu u svojim nogama, ali nije uspio stvoriti priliku. U 24. minuti Beganović ubacuje sa strane, a Blagojević glavom šutira preko gola. Minutu poslije Hiroš lucidno petom ostavlja za Beganovića čiji udarac odlazi pored gola gostiju.

E. Sadiković je u 32. minuti ubacio sa strane, a Tiago glavom šutirao pored gola. Pet minuta prije kraja prvog dijela Tiago je sa 20 metara snažno šutirao, a Tirić fantastično brani. Minutu poslije Tiago je napravio dar-mar po lijevoj strani, ubacio, a Hadžiahmetovićev udarac pogađa stativu. U 44. minuti Hiroš ubacuje, a Kosorić šutira u dobro postavljenog Tirića.

Od prve minute nastavka Željo je igrao u drugoj formaciji. Tiago je otišao u napad sa Beganovićem, a Hiroš prešao na lijevu stranu. Željo je do vodstva došao u 46. minuti. Memija je odlično ubacio, Beganović šutirao glavom, Tirić odbranio, ali odbijenu loptu Dženis posprema u mrežu. U 51. minuti Beganović šutira sa 20 metara pored lijeve stative gostujućeg gola.

Od 62. minute je umjesto Hiroša igrao Mujagić. U 69. minuti je Barišić zbog udaranja Mujagića zaradio direktan crveni karton. Nakon slobodnog udarca je Kosorić šutira glavom preko gola. U 73. minuti Memija je izašao pred golmana gostiju koji mu fantastično brani udarac, potom i Blagojević pokušava, ali je lopta otišla u korner. Nakon kornera i gužve Tiago postiže gol, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Željo je prednost udvostručio u 75. minuti. Mladenović odlično prolazi, ubacuje, a Ajdin Mujagić postiže drugi gol za našu ekipu. Beganovića je zamijenio Dino Hasanović. Debi u Plavom dresu je ubilježio Kemal Osmanković koji je u 83. minuti zamijenio Enisa Sadikovića. Tri minute prije kraja Hasanović proigrava Mujagića koji šutira pored stative gola Viteza. U sudijskom vremenu Tiago šutira, ali Tirić brani.

Konačnih 3:0 postavlja Amir Hadžiahmetović u posljednjim sekundama utakmica snažnim udarcem sa 20 metara.

 

POGLEDAJ GALERIJU