Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali Kamešnicu sa 10:0.

Plavi su maksimalno angažovano krenuli u utakmicu i nakon sedam minuta vodili sa 2:0. Prvi gol postigao je Alispahić, a drugi A. Zec. Potom je naš tim za dvije minute postigao dva gola, igrala se 17. minuta kada je Ramović sa 11 metara pogodio, a minut poslije Zajmović lucidnim udarcem matirao golmana domaćih. U 27. minuti svoj drugi, a za Želju pet gol postiže A. Zec, da bi konačan rezultat prvog dijela postavio Ramović u 38. minuti. Dakle, na poluvrijeme se otišlo sa 6:0.

Željezničar prvo poluvrijeme: Kjosevski – Stevanović, Osmanković, Sadiković, Pavić – Hajdarević, Alispahić – A. Zec, Ramović, Mujezinović – Zajmović.

Drugo poluvrijeme otvara sjajnim golom Bojo za 7:0. Na 8:0 povisio je u 60. minuti Osmanković. Osam minuta poslije sa bijele tačke pogađa Krpić. Konačnih 10:0 postavlja Dacić golom u 85. minuti.

Željezničar drugo poluvrijeme: Erić – A. Šehić, Osmanković, Sipović, Stanić – Bojo, Mehić – Dacić, E. Zec, Veselinović – Krpić.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Varaždina. Susret se igra u Livnu s početkom od 18:30 sati uz direktan prenos na Sport1.ba portalu.