Fudbaleri Željezničara su u okviru 16. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Mladost sa 4:0.

U desetoj minuti u šesnaestercu se našao Juričić, šutirao, ali u poslejdnji trenutak blokira Mahmić. Željo je poveo u 26. minuti. Nakon gužve ispred gola Mladosti, najspretnije se snalazi Luka Juričić koji pogađa mrežu domaćih. Dvije minute poslije Alić sa 30 metara, Erić paradom brani. Nekoliko minuta poslije ponovo Alić šutira iz prekida, Erić ovaj put brani u korner. U posljednjoj minuti prvog dijela nakon ubačaja Milićevića E. Zec glavom šutira i pogađa prečku.

Udarac Vazde sa distance lopta odlazi malo pored našeg gola. Mujezinović u 55. minuti volej udarcem pokušava, lopta odlazi preko gola. U 58. minuti bilo je 0:2. Hajdarević je sjajno tukao sa distance, Bukvić uz pomoć prečke odbranio, a na loptu je natrčao Zec i postigao gol. Bojo u 78. minuti iskosa šutira pored gola.

Pobjedu našeg tima potvrdio je Štilić deset minuta prije kraja. Nakon udarca Juričića lopta se odbila do Štilića koji iskosa ubacuje loptu u mrežu. Konačnih 4:0 postavio je Mladen Veselinović, prethodno je Štilić sjajno podvalio, a Veselinović matirao danas nemoćnog Bukvića.

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu protiv Zrinjskog. Susret u Mostaru počinje u 15 sati uz direktan prenos na kanalima Moja TV i MojaWebTV.

POGLEDAJ GALERIJU

Mladost: Bukvić – Lalić (Vazda od 46.), Nikolić, Mahmić, Alić – Žulj, Begić (Veladžić od 89.) – Kovač (Mašić od 73.), Šišić (Hrustanović od 88.), Hiroš – Dedić.
Željezničar: Erić – Blažević (Beća od 88.), Kosorić, Ikić, Milićević – Hajdarević, Alispahić (Veselinović od 70.), Mujezinović (Subašić od 85.), Bojo – E. Zec (Štilić od 70.), Juričić (Hajrić od 85).
Žuti kartoni: Hajdarević, Kosorić, Šišić, Dedić, Begić.