Fudbaleri Željezničara su u okviru 8. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Krupe sa 1:0.

Gosti su poveli u 16. minuti. Iskosa je izveden slobodan udarac, Fejzić odbio, a Makitan natrčao na loptu i pospremio je u mrežu. U 27. minuti Štilić ubacuje iz kornera, Sadiković šutira, a Kolar brani. Minutu poslije udarac Lendrića sa 20 metara odlazi pored gola. Šut Puzigaće iz slobodnog udarca iz 38. minute brani Fejzić.

Blažević u 44. minuti sjajno prolazi dva igrača po desnoj strani, ubacuje, Štilić snažno šutira, ali Kolak odličnom paradom brani. U sudijskom vremenu Štilić ubacuje, Mujezinović glavom šutira preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

Zec u 47. minuti iskosa u padu šutira, lopta pogađa spoljni dio mreže. Lendrić u 49. minuti ubacuje loptu, Zec šutira, lopta pogađa prečku, a potom i gol-liniju. Andrejić šutira u 51. minuti, Fejzić hvata. Lijep napad Plavih u 52. minuti, Alispahić je ubacio, a Mujezinović glavom šutira u Kolaka. U narednom napadu Zec šutira, Makitan blokira u korner.

Blažević u 57. minuti lijepo se oslobađa čuvara, ali nakon toga šutira preko gola. Miletićev udarac iz 58. minute odlazi preko gola. Minutu poslije i Mujezinović šutira sa distance, ali odlazi pored gola. I u narednom napadu su Plavi zaprijetili, Sadikovićev udarac odlazi preko gola. Samo trideset sekundi poslije Mujezinović šutira, lopta odlazi malo pored gola.

Ponovo Blažević šutira u 73. minuti, ali i ovaj put lopta odlazi pored gola. Mujezinović u 81. minuti šutira prizemno, Kolak brani. Blažević u 84. minuti upućuje još jedan udarac koji ide preko gola. U posljednjoj sekundi Ikić glavom šutira pored gola.

Željezničar u narednoj utakmici gostuje na Koševu kod Sarajeva.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Fejzić – Blažević, Miletić, Ikić, Šehić – Sadiković, Hajdarević (Zec od 46.), Mujezinović, Alispahić (Veselinović od 76.) – Štilić, Lendrić (Hajrić od 69.).
Krupa: Kolak – Karišik, Redžić (Modić od 85.), Makitan, Nikolić, Dujaković (Svraka od 68.), Puzigaća, Palić, Andrejić, Mandić (Maksimović od 85.), Golubović (Simonović od 52.).
Žuti kartoni: Blažević, Štilić, Mujezinović, Šehić, Svraka, Mandić, Simonović, Nikolić,