Fudbaleri Željezničara su u okviru 11. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Slogu Meridian sa 1:0.

U trećoj minuti velika šansa za Plave. Štilić je ubacio, defanzivac Sloge odbio loptu na koju je natrčao Santos i glavom sa pet metara šutirao u golmana gostiju. Ponovo Santos prijeti u devetoj minuti, Dabić ponovo brani. U 27. minuti velika šansa za Slogu. Čolić je izašao pred naš gol s desne strane, šutirao, ali Bender sjajno brani.

Amoah sjajno dribla u 30. minuti, iskosa šutira, Dabić brani u korner. Štilić ubacuje u 34. minuti, Santos glavom šutira pored gola. Željo je poveo u 37. minuti. Štilić je ubacio iz prekida, Hodžić najbolje skočio i pogodio mrežu Sloge. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Đorić šutira sa distance u 53. minuti, Bender hvata loptu. Minutu poslije Drina je predriblao pola tima gostiju, šutirao sa 18 metara, Dabić sjajno odbranio. Mekić šutira u 59. minuti sa 25 metara, lopta ide malo preko gola. Pet minuta poslije ponovo Mekić šutira, ovaj put malo bliže golu Sloge.Bekrić u 93. minuti pravi dar mar kroz odbranu Sloge, šutira, Dabić brani.

Narednu utakmicu Željezničar igra za 14 dana u Trebinju protiv Leotara.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Bender – Galić, Drina, Kosorić, Malić – Hodžić, Beća – Amoah, Štilić, Santos – Haračić. Još su igrali: Mekić, Hajdarević, Beganović,
Sloga Meridian: Dabić, Popara, Stevanović, Janković, Kujundžić, Čolić, Stapić, Ristić, Baštić, Milanović, Kulenović.