Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali Krupu sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stevanović, Osmanković, Graovac, Stanić – Radinović, Blagojević – Zec, Zeba, Zakarić – Lendrić.

U šestoj minuti Milutinović šutira iskosa preko gola. Minut poslije Zec je prošao pored Jašarevića, ali udarac je ispred gola blokirao Vukotić. U desetoj minuti je Željo poveo. Zeba je nakon sjajnog driblinga oboren u kaznenom prostoru, a siguran sa 11 metara je bio Ivan Lendrić. Minut poslije Zeba je iskosa iz slobodnog udarca šutirao malo pored gola.

Barić je u 21. minuti iskosa prizemno šutirao pored gola. Minut poslije Stevanović iz trka hvata volej, snažno šutira, Kutić brani. U narednom napadu nakon prekida sa strane, Vukotić najbolje skače i šutira glavom, ali Kjosevski je sigurno odbranio. U 30. minuti nakon uigrane kombinacije, Radinović snažno šutira iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi preko gola.

Lendrić je u 37. minuti proigrao Zeca koji iskosa šutira pored gola Krupe. Tri minute poslije ponovo Lendrić asistira, ovaj put za Zebu koji šutira, ali Kutić brani. Dvije minute prije kraja prvog dijela Stanić snažno šutira sa strane, Kutić odbija, Zec natrčava na loptu, ali Kutić i to brani. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Želje od 1:0.

Željo je drugo poluvrijeme počeo u sastavu: Bobić – Šehić, Bogičević, Džindo, Beširević – Hasanović, Marković – Hrvanović, Žerić, Beganović – Zajmović. U 55. minuti krilni napadač Krupe šutira, ali Bobić brani. Od 70. minute su umjesto Bobića i Beganovića igrali Fejzić i Nikolić. Pet minuta poslije Šabanadžović je zamijenio Hasanovića, a Hajdarević Markovića.

U 88. minuti Barić šutira preko gola. U nesadržajnom drugom poluvremenu nismo vidjeli skoro nijednu priliku, te su tako Plavi savladali Krupu sa 1:0.

Narednu utakmicu Željezničar igra u petak protiv Širokog Brijega. Utakmica se igra u Tomislavgradu od 17 sati.

POGLEDAJ GALERIJU